KULTURMARXISM. Feministen och vänsteraktivisten Lo Kauppi har skrivit en pjäs som går under namnet #vitamänvåldtar. Stort fokus ligger på att utmåla vita män som våldtäktsmän.

Lo Kauppi

Lo Kauppi.

Det faktum att utomeuropeiska invandrare är överrepresenterade när det gäller våldtäkt vill regissören och manusförfattaren Lo Kauppi slå hål på genom sin nyskrivna pjäs #vitamänvåldtar.

Jag vill sudda ut den svartvita bilden av våldtäktsmannen, som den fullständiga galningen, eller att det bara är de där andra, från andra kulturer eller med annan hudfärg som är sexförövare. Istället vill jag berätta om vår allra närmaste krets och de övergrepp som faktiskt finns där, säger Kauppi.

Pjäsen är specialskriven som slutproduktion för skådespelarstudenterna vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Handlingen kretsar kring flera personer, bland annat om Johan, en snygg och omtyckt skådespelare på Södermalm vars aggressioner och svartsjuka mer och mer tar över hans sexliv.

—  Jag är trött på att vi lägger ner så stort fokus på när någon med lite brunare hud eller annan religion begår ett sexuellt övergrepp, som om hudfärgen eller kulturen skulle vara orsaken. Det är lätt att glömma bort att absolut störst risk att blir våldtagen här i Sverige, oavsett om du är man eller kvinna, är av en vit man född av svenska föräldrar. Så låt oss prata om oss själva, säger Kauppi.

Lo Kauppi konfronterades i april förra året av Granskning Sverige för hennes försök att stoppa ett projekt att hjälpa svenska hemlösa i Björns Trädgård i Stockholm. Lyssna på klippet nedan:

Källa:
#vitamänvåldtar: Skådespelarstudenter framför specialskriven pjäs av Lo Kauppi


  • Publicerad:
    2017-01-19 18:15