BROTT. Under söndagskvällen våldtogs en kvinna i 30-årsåldern i en trappuppgång på Östermalm i Stockholm. Ingen gärningsman har ännu gripits.

Rape_victim

Det var sent under söndagskvällen som en kvinna i 30-årsåldern förföljdes av en man när hon gick genom Ruddamsparken i Stockholm och när hon inte lyckades skaka av sig sin förföljare ska hon ha flytt in i en trappuppgång på Östermalm. Gärningsmannen kom ikapp kvinnan och våldtog henne sedan inne i byggnaden. Offret ska även ha blivit rånad.

— Hon har hittat en öppen port, men den här mannen ska ha följt efter och fullbordat våldtäkten och rånet inne i trapphuset, säger polisens presstalesman Albin Näverberg.

Efter våldtäkten slog kvinnan larm och hon fördes därefter till sjukhuset för undersökning.

— Kvinnan är inte skadad fysiskt, men men det handlar ju om en våldsam kränkning, säger Näverberg.

Polisen är mycket förtegna kring gärningsmannens signalement och säger bara att denne ska ha haft ett ”alldagligt utseende”.

Under söndagsmorgonen ska polisen ännu inte ha lyckats gripa våldtäktsmannen. Plisen har spärrat av platsen för en teknisk brottsplatsundersökning.

— Vad den tekniska undersökningen och undersökningen av kvinnan har gett är en del av utredningen och det är inget som vi kommer att ventilera, säger Näverberg.

Källa:
Kvinna våldtagen och rånad


  • Publicerad:
    2017-01-08 12:25