RAKETFORSKARE OCH LÄKARE. Idag åtalas fem afghaner och en syrier efter storbråket i Skara i slutet av januari. Åklagaren yrkar bland annat på mordförsök och misshandel samt att de fem afghanerna ska utvisas.

Det var strax före niotiden på lördagskvällen den 27 januari på en parkeringsplats på Svartbrödragatan utanför polisstationen i Skara som ett storbråk mellan två gäng utbröt. Sammanlagt var ett trettiotal inblandade i bråket, där både knivar och andra tillhyggen användes. Tre personer skadades. Två av dem fick föras till sjukhus, varav den ena hade livshotande skador.

Idag åtalas sex av de inblandade vid Skaraborgs tingsrätt. Fem afghaner åtalas för mordförsök och en syrier för misshandel. Åklagaren yrkar även på utvisning i 15 år för de fem afghanerna.

Misshandeln som syriern åtalas för skedde kvällen innan storbråket, då han gav sig på en av afghanerna. Troligtvis var det detta som var orsaken till att afghanerna och deras gäng gav sig på det andra gänget.

Att ha människor från dessa länder här, med sin stora överrepresentation i vålds- och sexualbrott, är både riskabelt och kostsamt. Nu attackerade de ingen svensk, men ofta är svenskar offer. Kostnaderna för sjukvård och rättsväsende får vi svenskar stå för.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Stämningsansökan Skaraborgs TR B448-18

 


  • Publicerad:
    2018-04-05 16:30