MÅNGKULTUREN. En djupt deprimerad kvinna hade planerat att dränka sig i Luleälven och därför tagit stora mängder sömnmedel, men i det nya Sverige blev hon istället våldtagen av en afghan.

Farid Soltani och lusthuset ute på piren där våldtäkten begicks. Klicka för större bild.

I tisdags dömdes afghanen Farid Soltani (19960572-6232) vid Luleå tingsrätt för våldtäkt till 3 års fängelse, 115 000 kronor i skadestånd och 10 års utvisning. Det var tidigt på morgonen den 8 juli 2018 som Soltani våldtog en medvetslös kvinnan ute vid ett lusthus längst ute på en pir nära Lulsundsgatan i stadsdelen Östermalm i centrala Luleå. Kvinnan som under en tid hade varit djupt deprimerad hade bestämt sig för att ta sitt liv denna natt genom att gå ut i vattnet. För detta hade hon tagit stora mängder lugnande och sömnmedel. Istället blev hon våldtagen av en afghan.

I domen kan man läsa.

På lördagen checkade hon ut från hotellet och gick under dagen runt på staden för att fördriva tiden. På kvällen såg hon konserterna på Hamnkalaset, den sista var Sonic Syndicate men hon såg inte på klockan när den slutade. Efter den konserten gick hon ned mot strandpromenaden och började ta sina Sobriltabletter en och en. Hon hade med sig 18 tabletter Sobril och 22 Stilnoct. Hon tog alla Sobriltabletterna, och vet att hon även klämde ut Stilnocttabletterna ur kartan och höll dem i handen, men minns inte om hon verkligen tog dem. Hon minns att hon utbytte några ord med en ”studentkille” efter sista konserten, men denne åkte hem till sig.

Sedan kommer ett stycke i domen som visar hur afghanen utnyttjade situationen att han hade hittat en ensam, djupt deprimerad och kraftigt påverkad kvinna.

Hon satt sig vid trapporna ned mot vattnet då Farid Soltani kom fram till henne och undrade om hon var ensam. Han hade med sig en filt som han satte runt dem. Vid denna tid började hon få minnesluckor. Farid Soltani frågade om han fick visa henne något, och de gick förbi en busskur, där Farid Soltani tog fram en påse med alkohol ur en tunna. Hon sade till honom att hon hade Stilnoct, men han sade att han kunde få tag på något bättre.

Hon minns att de kom fram till piren, och att hon var tvungen att sätta sig, och att hon då börjat få ”dimsyn”. Hon hade gått vingligt på vägen dit, men kunde prata. Farid Soltani kom ”bredvid henne med filten igen” och ville ha med henne under den. Han tog fram en flaska whisky och höll den mot henne, och då hon sade att det var en dålig idé då hon tagit tabletter hällde han whisky i hennes mun. Hon har suddiga minnen av att Farid Soltani sade något om en puss, och hon tror att han fick en snabb puss på munnen. Hon hade svårt att sitta, tippade åt sidan och sedan blev det svart. Hon uppfattade att Farid Soltani höll på och försökte knäppa upp hennes byxor, men sedan minns hon inget mer innan hon vaknade på Sunderby sjukhus

Ett äldre par som bodde knappt 80 meter från lusthuset uppmärksammade vad som pågick och larmade polisen. Damen beskriver i domen hur afghanen våldtog den helt medvetslösa kvinnan.

På morgonen när hon vaknade och drog upp gardinerna såg hon att någon låg i lusthuset och sade till sin man att ”nu sover de i lusthuset också”. När hon sedan drog upp gardinerna för rums- och balkongfönstren och tittade ut började hon undra vad de gjorde där ute. Hon tittade i sin kikare och kunde se att det pågick ett samlag där ute; båda personerna var övertäckta med en filt, men hon såg att det gjordes samlagsrörelser. Den ene av personerna låg över den andre, men hon kunde inte se vem som låg överst. Hon hoppades att personerna skulle vara borta när barnbarnet som sov över hos dem vaknade. Då hon åter tittade såg hon att mannen hade flyttat på sig och försökte få upp kvinnans ben över sina axlar, samtidigt som han tittade sig omkring, men benen föll bara ned som om kvinnan vore medvetslös. Kvinnan rörde sig inte och hon såg ingen reaktion alls från henne. Hon uppfattade att det hela inte var okej, och att kvinnan inte var med på det hela, och hämtade sin mobil för att kunna ta ett kort om mannen skulle springa från platsen. När hon kom tillbaka och tittade ut igen hade mannen vänt på kvinnan, så att han hade hennes rumpa mot sig. Hon sade till sin man att det kunde vara fråga om en våldtäkt och att hon trodde kvinnan var ”nollad”, d.v.s. medvetslös – hon arbetar i sjukvården och de har båda varit aktiva i Röda Korset. Lars-Allan gick då och tittade i sin fågelkikare, och sade sedan bara ”jag går ner, du ringer” och gick ut medan hon ringde larmcentralen.

Av läkarundersökningen framgick att kvinnan hade våldtagits både vaginalt och analt.

I domen kan man se bilder av hur lusthuset är placerat i förhållande till det äldre parets bostad och här nedanför finns en bild av lusthuset från polisens förundersökning.

Från polisens förundersökningsprotokoll. Klicka för att förstora.

Nordfront har tidigare skrivit två artiklar om Soltani. I den första artikeln beskrivs hur den politiskt korrekta journalisten Linda Kask dagen efter våldtäkten, ovetandes om att Soltani hade gripits och anhållits, hade publicerat en snyftartikel i tidningen Norrländska Socialdemokraten (NSD) om hur synd det var om afghanen som inte fick stanna i Sverige. I den andra artikeln berättas det om att Soltani hade varit engagerad i Rättvisepartiet Socialisterna och deras arbete i Luleå.

Här är några bilder på Soltani.

Två bilder av Soltani från ett filmklipp en bild från NSD:s artikel. Klicka för större bild.

Av en händelse hade en medlem i Nordiska motståndsrörelsen lyckats fånga Soltani på film bara några veckor innan våldtäkten ägde rum. Att det var han upptäcktes efter våldtäkten och om man jämför noga mot bilden i NSD så ser man tydligt att det är samma person.

Här nedanför finns ett filmklipp från när en medlem i Motståndsrörelsen konfronterade två afghaner och ifrågasatte varför de är i Sverige trots att det inte är krig i Afghanistan. En av dem var Soltani. När de sedan går hör man hur motståndskvinnan ber dem att ”dra ifrån Sverige”. Dessutom, för alla som ser filmklippet så är det uppenbart att Soltani inte är i närheten av att vara så ung som 22 år, vilket han står registrerad som hos de svenska myndigheterna.

Här finns en kortare version av filmklippet om det längre filmklippet här ovanför skulle bli borttaget från nätet.

Av de lugnade och sömnmedel kvinnan hade tagit hade hon fått höga blodkoncentrationer av de verksamma substanserna. Utöver detta hade afghanen hällt i henne en hel del alkohol.

Något som är värt att komma ihåg är att myndigheter redan innan våldtäkten hade beslutat att Soltani skulle skickas tillbaks till Afghanistan, men att det sedan drogs ut på tiden med utvisningen på grund av överklaganden och annat. På grund av detta våldtogs ytterligare en kvinna här i Sverige.

Källa:
Luleå TR B1939-18 Dom 2018-08-28


  • Publicerad:
    2018-08-31 12:30