Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

“Boden mot rasism” sprider lögner och hetsar barn till brottslighet

Av Redaktionen, 2018-08-30
redaktionen@nordfront.se

BODEN. Under dagen uppstod tumult, när en grupp ungdomar, ivrigt påhejade av en grupp trotskister, försökte stjäla och förstöra Nordiska motståndsrörelsens valpropaganda.

Stök i Boden under torsdagen. Foto: Nordfront.

I vanlig ordning fanns Nordiska motståndsrörelsen på plats med valtältet i centrala Boden under torsdagen. Precis som alla andra dagar inleddes dagen lugnt, med intressanta samtal med nyfikna bodensare.

Det kom dock att uppstå tumult i samband med att en grupp ungdomar betedde sig provocerande. Några försökte stjäla och förstöra valpropaganda, varpå en ung kvinna fick avlägsnas från platsen.

Simon Holmqvist, som är valkampanjsansvarig i Boden, berättar för Nordfront.

— Inledningsvis verkade det som att ungdomarna hade med sig någon slags ansvarig vuxen, som kunde se till att de skärpte till sig när de gick för långt. Men senare kom de tillbaka och hetsade varandra till allt mer omoget beteende.

Det vulgära och översexualiserade språket, nedskräpningen och det provokativa beteende chockerade många bodensare som kände sig tvingade att hålla sig på avstånd.

Emellanåt noterades dock personer tillhörande gruppen ”Boden mot rasism” (BMR), som höll sig i bakgrunden men såg ut att viska direktiv till ungdomarna.

Till SVT Norrbotten bekräftar också ”Boden mot rasism” sin inblandning:

— Vi har kommit hit till valstugorna i Boden för att stötta ungdomarna, många är väldigt unga, berättar en anonym representant för BMR.

”Boden mot rasism” är ett så kallat antirasistiskt nätverk som bildades i samband med att det stod klart att Nordiska motståndsrörelsen skulle ställa upp i Bodens kommunval. Bakom organisationen ligger det trotskistiska så kallade Rättvisepartiet socialisterna, som framförallt är kända för entrism och för att skapa frontorganisationer som ska framstå som ”folkliga” men som egentligen kontrolleras av trotskister.

Den så kallade rättvisepartisten Raymond Olsson leder ”Boden mot rasism” bakom en trygg dataskärm.

I fallet ”Boden mot rasism” leds gruppen av det så kallade Rättvisepartiet i Boden och dess ”starke man” Raymond Olsson.

Via sociala medier sprider Olsson hat och lögner om sina politiska motståndare och framförallt Nordiska motståndsrörelsen. Detta sker i princip uteslutande i form av den ”folkliga” täckmanteln av ”Boden mot rasisms” Facebooksida och Twitter, aldrig under eget namn.

Det så kallade Rättvisepartiet i Norrbotten har dessutom satt i system att rekrytera unga afghaner och sätta dem i arbete. Den dömde våldtäktsmannen Farid Soltani skröt exempelvis i polisförhör om att han ”samlat in namn” åt Rättvisepartiet efter att våldtagit en svensk kvinna i Luleå.

— Jag har stått utanför Systembolaget flera fredagar och samlat in namnunderskrifter. Alla [i Luleå] vet vad jag har för värderingar och vad jag står för, sade mannen i förhör.

LÄS MER: Vänsterextrem afghan våldtog för att ha roligt

Nu hyllar man ungdomar som stjäl och river sönder valpropaganda, samtidigt som man påstår att Simon Holmqvist ska ha slagit ett barn och blivit bortförd av polisen.

Till Nordfront berättar Holmqvist att en ung kvinna fick avvisas från platsen, efter att bland annat ha kastat valmaterial på marken.

— Jag bad henne flera gånger att gå någon annanstans ifall hon inte kunde tygla sina känslor. Men när hon började kasta våra tidningar på marken fick jag lov att hjälpa henne från platsen. Efter bara några meter kom polisen och mötte mig och tog över, berättar Holmqvist och fortsätter:

— Sedan följde en stund då hon skrek på polisen i ett hörn där de höll henne. När hon lugnat ner sig kom hon tillbaka och spottade mot mig. Då ingrep polisen och förde bort henne från platsen.

Enligt ”Boden mot rasism” ska dock Holmqvist ha misshandlat flickan och blivit omhändertagen av polis.

Men till Norrländska Socialdemokraten (NSD) berättar polisen att det är flickan som är misstänkt för brott, då polisen anmält henne.

”Polisen har upprättat en anmälan och den 13-årig flickan är misstänkt för ofredande. Kommunpolisen Stefan Ström säger att det kan hända att det blir fler anmälningar vartefter, men att det i nuläget är den enda anmälan som finns”, skriver NSD.

På polisens hemsida skriver man att flickan skjutsats hem till sina föräldrar, som är informerade.

Trotskisterna bakom ”Boden mot rasism” skriver nu att man överklagat Motståndsrörelsens tillstånd att ha valtält i Boden, samt att man startat en ”ungdomsförening” som troligtvis ska förmå unga bodensare att hamna i trotskistiskt umgänge.

Källor:
Bråkigt vid NMR:s valtält i Boden i dag
Nazister och ungdomar i konfrontation
30 augusti 16.19, Ofredande/förargelse, Boden


  • Publicerad:
    2018-08-30 21:50