LÖGNPRESSEN. ”Stålbadet” fortsätter för Norrbottens journalister. Nu meddelar Norrbottens Media att man sparkar 10,5 personer från lokaltidningarna NSD och Kuriren. Beslutet oroar vänsterextrema journalister som gjort sig kända för falska nyheter.

Norrbottens Media AB, som till hälften ägs av Socialdemokraterna och som i sin tur äger tidningarna Norrländska Socialdemokraten (NSD) och (moderata) Norrbottens-Kuriren, ska minska sin personal med 10,5 personer. Anledningen är att allt färre människor i Norrbotten vill ha deras produkter.

Totalt har annonsintäkterna minskat med 5,5 miljoner och upplageintäkterna nästan 1,5 miljoner kronor. Enligt Norrbottens Media själva rör det som om ett ”intäktsras”.

— Det här kommer i förlängningen att leda till mindre journalistik eftersom vi blir färre personer som ska utföra detta oerhört viktiga arbete. Visst kommer det att märkas bland våra läsare, säger Linda Kask som är vice ordförande för klubbstyrelsen vid Norrbottens media.

Ett exempel på ”detta oerhört viktiga arbete” är den snyftartikel som Linda Kask själv skrev om en afghansk våldtäktsman dagen efter att han våldtagit en medvetslös kvinna utomhus i Luleå.

Fjällsjö Nyheter kunde sedan avslöja att Linda Kask själv är kopplad till våldtäktsmannen, eftersom båda är med i vänsterextrema grupper. Kask själv är exempelvis medlem i den vänsterextrema asylaktivistgruppen ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!”

Den afghanske våldtäktsmannen arbetade i sin tur som aktivist för det av journalister älskade trotskistiska Rättvisepartiet. Som förklaring till våldtäkten angav mannen för Polisen att det var hans ”sista dag i Sverige” och att han ”bara skulle ha roligt”.

Två veckor före våldtäkten hade mannen tvångsöverlämnats till Polisen för utvisning. Men eftersom Polisen styrs av Socialdemokraterna utvisades inte mannen utan släpptes istället ut på gatorna, vilket direkt ledde fram till våldtäkten.

Trots Linda Kasks snyftartikel dagen efter våldtäkten om att mannen skulle mördas i hemlandet dömdes mannen till utvisning i rättegången om överfallsvåldtäkten mot den medvetslösa kvinnan. I praktiken kommer dock mannen sannolikt inte att utvisas.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-02-11 09:30