JUDISK MAKT. Enligt nya uppgifter har det judiska mediebolaget Bonnier News tillsammans med norska Amedia köpt upp lokaltidningskoncernen Mittmedia.

Enligt nya uppgifter har lokaltidningskoncernen Mittmedia, som länge haft ekonomiska problem, blivit uppköpt av det norska mediebolaget Amedia och det judiska mediebolaget Bonnier News.

Mittmedia har fram till övertagandet drivit 28 lokaltidningar i Mellansverige som haft globalistisk inriktning på ledarsidorna, ofta socialdemokratiska och centerpartistiska sådana. Detta är något Bonnier tänkt bevara.

Något som däremot inte bevaras är anställningar för en hel del chefer som Bonnier tänkt göra sig av med för att få lokaltidningarna att gå runt. Totalt måste man uppnå besparingar på 250 miljoner kronor per år.

Åsa Malmström, styrelseordförande i Mittmedia Förvaltnings AB, är nöjd och hoppas på fortsatt globalistisk propagandaspridning via tidningarna:

— Idag är jag väldigt glad, med stolthet lämnar vi över till Bonnier att förvalta och förtsätta utveckla lokal journalistik och driva liberal opinionsbildning.

Bonnier News äger i övrigt tidningar som Expressen, Dagens Nyheter och Dagens industri.

Källa:
Bonnier vinner: Köper 28 svenska lokaltidningar


  • Publicerad:
    2019-02-08 19:20