MEDIA. Efter att TV4 hånat Jesus med sexuella anspelningar konstaterar ryska RT att svensk massmedia inte drabbas av censurlagar.

Under Bingolottos uppesittarkväll på judiska Bonniers propagandakanal TV4 valde en uppsättning svenska ”komiker” att håna Jesus familj och födelse med sexuella anspelningar och svordomar. Bland annat sa Marias man Josef, spelad av Per Andersson, att ”det är någon annan som lekt snoppefar och tömt säcken” varpå de tre vise männen äntrar scenen och börjar häva ur sig svordomar.

Många svenskar blev upprörda över sketchen och uttryckte sin vrede över den på sociala medier. Bland annat ställdes frågan om TV4 hade vågat göra något liknande om islam eller judendomen. Kritiken blev såpass omfattande att TV4 bad folket om ursäkt.

— Jag kan ha förståelse för tittarnas reaktioner och jag kan bara beklaga att det blev som det blev, kommenterade Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Ryska RT, som skrivit om händelsen, tar upp det faktum att Sverige har lagen om hets mot folkgrupp men att ”mainstreamsatir ofta undantas sådana lagar”.

Källa:
‘Mary, has someone else emptied their sack into you?’ Jesus nativity sketch on Swedish TV draws ire


  • Publicerad:
    2018-12-25 22:00