INRIKES. Under söndagens Bingolotto i TV4 framkom att skådespelerskan Marianne Mörck drömmer om att slå USA:s president Donald Trump ”på käften” och att programledaren Rickard Olsson delar denna dröm.

Söndagens Bingolotto i TV4: Marianne Mörck och Rickard Olsson vill båda ”slå Trump på käften”. Skärmbild: TV4.

Det verkar vara svårt att hålla politiken utanför familjeprogram i svensk tv. I söndagens avsnitt av Bingolotto i Bonnierkanalen TV4 fick skådespelerskan Marianne Mörck svara på frågor som programledaren Rickard Olsson fick fram genom att snurra på ett hjul.

Frågan ”Vem drömmer du om att slå på käften” kom fram och Mörck svarade:

— Ja, det är Donald Trump alltså.

— Då är vi två, svarade Olsson snabbt, varvid han gjorde en ”high five” med Mörck till publikens jubel.

Mörck slog även sin knytnäve i handen för att riktigt tydliggöra sin lust att misshandla presidenten.

Händelsen har medfört starka reaktioner i sociala medier, där vissa menar att de aldrig mer tänker spela Bingolotto.

Nivån, eller snarare bristen av den, är direkt skrämmande. Man kan tycka vad man vill om politiska motståndare, men den som vill använda fysiskt våld skall aldrig lyssnas på”, skrev en man.

En annan man skrev ”När etablissemanget beter sig så här är det sjukt men det är även rationellt. Det de har att erbjuda de sina är inte argument och en bättre framtid, det är känslan av att stå på samma sida som makten och kändisarna och att ostraffat kunna ägna sig åt mikrosadism”.

Marianne Mörck har även tidigare fått utstå kritik för sina tilltag i tv.

På julafton hade hon det hedersamma uppdraget att vara julvärd i SVT. Det tillfället använde hon för att i direktsändning leende riva ner de svenska prydnadsflaggorna ur julgranen, en handling som många svenskar som redan fått uppleva hur deras land invaderats av miljoner främlingar upplevde djupt kränkande.

Källa:
Våldshyllningen i TV4: Programledaren och SVT:s julvärd vill slå Trump på käften


  • Publicerad:
    2020-02-10 16:50