KULTURMARXISM. SVT gjorde en symbolisk rivning av svenska nationalstaten på julafton när stora delar av svenska folket slagit på tv:n inför Kalle Anka. Man lät julvärden demonstrativt dra ner svenska flaggor ur julgranen.

SVT hånade svenska folket på julafton genom att demonstrativt låta årets julvärd Marianne Mörck dra ner svenska flaggor ur julgranen.

På själva julafton hade kulturmarxistiska SVT iscensatt en överraskning för alla svenskar som med spänd förväntan placerat sig framför tv:n för att se årets julvärd tända ljuset och presentera Kalle Anka.

Det var julvärden Marianne Mörck som sittande bredvid en julgran klädd med svenska flaggor inledde kanalens julfirande med att berätta om sin svåra barndom då hennes ”pappa ville ha svenska flaggor i granen”, för att strax därpå förkunna att hon skulle klä om granen varvid hon drog ner en girlang med svenska flaggor.

— Så här såg min barndoms granar ut. Fattar ni, hur kul är detta, liksom? sa Mörck och tog tag i en flaggirlang.

— Nu ska du få se, pappa, nu rycker jag hans flaggor här, sa julvärden och drog förtjust skrattande ner girlangen ur granen.

De svenskar som med glad förvåning noterat att det visades svenska flaggor i en julgran på julafton – något som symboliskt kunde markerat att Sverige fortfarande är ett land och ett land med en egen kultur – fick känna sig snuvade på glädjen och hånade i direktsändning.

Det så kallade ”public service” hade valt att hänga upp de svenska flaggorna bara för att ge en hånleende Marianne Mörck möjlighet att dra ner dem inför kameran.

Tilltaget har uppmärksammats stort i sociala medier där SVT och Marianne Mörck fått utstå hård kritik.

Källa:
Årets julvärd 2019 Marianne Mörck önskar god jul och tänder ljuset


  • Publicerad:
    2019-12-26 13:55