INRIKES. En reporter på maktens megafon SVT jublar nu över att många äldre kan komma att dö genom coronaviruset.

Mitt i det pågående utbrottet av coronasmittan, där Sverige på grund av de styrandes oförmåga att hantera situationen troligen står inför en av de största kriser landet upplevt, så kan medarbetare på maktens megafon SVT inte hålla tillbaka sin glädje.

Samhällsnytt rapporterar om statstelevisionens reporter Kristoffer Viita som tycker det verkar lovande att många gamla kan komma att coronasmittas och dö. På sociala medier skriver han ”Uhm, men om jättemånga gamla av corona dör så blir det kanske äntligen några jobb lediga”.

Viita hoppas även på att många lägenheter ska bli lediga till följd av äldres frånfälle, något han ser som en ”gåva från Gud”: ”Och tänk på alla lägenheter som kommer att bli lediga när gamlingarna dör”. Jag börjar tro att det här viruset är Guds gåva till alla millenials och Gen Zs”.

Reportern, som även har uppdrag hos andra gammelmedia som DN, SvD och nyhetsbyrån TT, har fått kritik för sina makabra inlägg.

Fyfan vilken vidrig stackare du är”, skriver en person och någon annan undrar ”hur tänker du egentligen människa?!”.

SVT-reportern uppger sig i ett annat inlägg vara trött på nuvarande coronavirus och hoppas att det ska komma en farligare variant av coronaviruset, ”super-corona”.

Viita bor enligt folkbokföringen tillsammans med Tali da Silva, redaktör och politisk aktivist på SVT, som bland annat gjort reportage om utvisning av migranter. da Silva engagerar sig i det kommunistiska Facebookkontot ”Vi som helt enkelt älskar kulturmarxister” där Sverigedemokraterna utmålas som skyldiga till bilbränder och skogsbränder i landet.

Viita har nu stängt sitt twitterkonto för alla utom godkända följare.


  • Publicerad:
    2020-03-14 11:55