Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

TV4:s modeexpert åtalas för bögövergrepp

Av Redaktionen, 2019-08-19
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Rasfrämlingen Niklas Berglind, känd som stylist och ”modeexpert” åt TV4 och bögtidningen QX, åtalas nu misstänkt för sexuellt övergrepp på en man.

Niklas Berglind pratar mode under Almedalsveckan i TV4:s nyhetsmorgon.

Det var i februari som stylisten Niklas Berglind häktades misstänkt för våldtäkt på en man. Han har gjort frekventa inhopp i TV4:s Nyhetsmorgon för att diskutera mode, samtidigt som han arbetat åt bögtidningen QX, likväl som Metro, som ”modeexpert”.

Berglind kom att släppas ur häktet och brottsmisstanken omrubriceras till sexuellt övergrepp, alternativt sexuellt ofredande.

Nu står det klart att han åtalas. Enligt brottsrubriceringen ska han ha ”tagit tag i målsägandens penis, fört den till sin mun och berört den med sina läppar”. Det ska ha skett under en efterfest efter en ”arbetsrelaterad middag”.

Berglind förnekar brott även om han erkänner handlingsförloppet. Hans förklaring till agerandet är att det skedde ”som ett resultat av den uppsluppenhet och gränslösa stämning som rådde inom umgänget” i kombination med alkoholpåverkan.

Trots att Berglind uppenbart är homosexuell hävdar han att han saknade sexuell avsikt med sitt handlande.

Rättegången hålls nu på fredag och ifall Berglind fälls riskerar han uppemot två års fängelse.

Berglind är inte ensam inom den svenska kändisvärlden att misstänkas för sexualbrottslighet.

I januari kunde Nordfront avslöja att den homosexuelle SVT-profilen Bosse Hansson greps i USA efter misstankar om övergrepp mot pojkar.

Förra året avslöjades att SVT Västerbotten-ankaret Jonas Berring publicerade egenkomponerade bögporrfilmer på diverse gym i Umeå, där han bland annat fläckade ner gymutrustning med kroppsvätskor. Berrings agerande var inte brottsligt, men han fick likväl lämna sin tjänst på SVT med tanke på det olämpliga beteendet.

Tidigare i sommar greps teaterskådespelaren Joaquin Nabi Olsson i USA efter att ha rest dit för att ha sex med en minderårig flicka han träffat på nätet.

Den hyllade TV-kändisen Rickard Söderberg, mer känd som ”Gaytenoren”, avslöjades också förra året med kopplingar till en av Sveriges värsta pedofiler Björn Sandberg. De två homosexuella männen Söderberg och Sandberg förverkligade 2015 sina gemensamma ”runkfantasier” i ett seriealbum vid namn ”Gaytenoren”.

Källa:
TV4-profil åtalas för sexuellt övergrepp


  • Publicerad:
    2019-08-19 20:30