PEDOFILI. SVT-legenden Bosse Hansson arresterad för pedofilbeteende i Florida.

Skärmbild NBCNews 6, Florida

Den nu 85-årige tv-profilen och bögen Bosse Hansson bevakade sammanlagt över femtio fotbolls-VM och -EM under sina år på SVT-sporten.

— Jag lever ett stilla och lugnt liv i Solna. Där har jag bott större delen av mitt liv och där kommer jag att bo kvar, har Bosse Hansson sagt om sin pensionstillvaro.

Men i verkligheten verkar hans liv inte vara så stilla. Bosse Hansson har nämligen arresterats i USA för att vid upprepade tillfällen ha tafsat på tonårspojkar, där den yngste är 13 år.

Första incidenten inträffade förra torsdagen i en park i Coral Springs i södra Florida, USA. Dagen efter var Hansson i Margate Park där han gav sig på ytterligare två pojkar, båda 16 år unga. Hansson bad att få se deras muskler och han tog tag i en av pojkarna. De lyckades dock lätt springa ifrån den pensionerade SVT-mannen.

I tisdags antastade han en 13-årig pojke som lekte i en klätterställning i Fern Glen Park. Hansson ska ha närmat sig pojken med erbjudandet om att ”hjälpa honom med hans träning”. Den så kallade hjälpen ska ha bestått av att smeka pojken på benet och föra handen mot hans skrev.

Bosse Hansson hade biljett att åka hem till Sverige den 16 januari, men Floridapolisen har tagit hans pass och han sitter nu häktad.

På tisdagen erkände Hansson inför en domare att han närmat sig pojkarna.

På grund av att han antastat ett flertal pojkar på kort tid i olika parker, uppmanar polisen allmänheten att anmäla om fler offer har blivit utsatta för Bosse Hanssons närmanden.

Källor:
Swedish Man Accused of Groping Teen at Park in Coral Springs
”Min kroniska sjukdom blir sämre och sämre”
Folkkär svensk TV-profil gripen i USA – misstänks ha sexuellt ofredat 13-årig pojke


  • Publicerad:
    2019-01-09 09:20