INRIKES. SVT:s lokalredaktion i Helsingborg ska ha utsatts för hot av sju maskerade män som velat skapa uppståndelse kring ett budskap.

SVT:s lokalredaktion i Helsingborg har hotats av sju maskerade män som trängde sig in på redaktionen för att skapa publicitet kring ett specifikt budskap.

— Naturligtvis kunde vi inte gå med på deras begäran. Och vi vill fortsatt inte bidra till att saken får större spridning, säger redaktionschefen Göran Eklund.

Ingen person ska ha skadats av de sju männen, men journalisterna på plats uppges ha upplevt obehag. Händelsen är polisanmäld.

— Jag kommentar av princip inte sådana här säkerhetsfrågor, av hänsyn till personalen. Vi har gedigna säkerhetsrutiner, mer kan jag inte gå in på det, säger Göran Eklund.

Tidigare i vinter har SVT fått utstå hård folklig kritik efter att ha förminskat de brutala islamistiska morden på två skandinaviska kvinnor i Marocko. I stället för att sprida en korrekt bild av morden hotade de folket med fängelse ifall de försökte sprida sanningen om dem.

Källa:
Hot mot SVT:s redaktion i Helsingborg


  • Publicerad:
    2019-01-14 19:35