GÖTEBORG. Tre män med kopplingar till Göteborgs spårvägar sitter häktade misstänkta för en rad våldtäkter mot ett och samma barn. Minst en är bekräftad homolobbyaktivist medan en annan brukar filma när han ”dansar” på jobbet.

Från vänster: Alexander Oskarsson (198706124933) och Jimmy Segerblom (198306295034). Den tredje häktade, Michael Holm (198601214912), har Nordfront inte lyckats hitta någon bild på.

Den 30 januari häktades tre män från Göteborg, misstänkta för ett stort antal övergrepp och våldtäkter mot barn. Enligt uppgifter till Nordfront har samtliga kopplingar till Göteborgs spårvägar, det kommunala bolag som administrerar spårvagnstrafiken i staden. Göteborgs-Posten skriver att det rör sig om upprepade våldtäkter mot ett och samma barn.

Facebook uppger en av dem, Alexander Oskarsson, att han arbetar som spårvagnsförare åt Göteborgs spårvägar. Han har tidigare uppmärksammats av Aftonbladet då han fått tillsägelser av sin arbetsgivare för att han filmat sig själv på arbetstid när han ”dansar” i spårvagnar.

Dansfilmerna har sedan publicerats på Instagramkontot mrtramdriverswe, som i skrivande stund har 1 224 följare och över 3 000 inlägg – varav flertalet i form av filmklipp där Oskarsson dansar.

I Aftonbladet beklagar sig Oskarsson över att han inte längre får dansa under arbetstid.

— Det är tråkigt att det blivit som det blivit. Jag vill bara göra min dans och visa att vi kan ha roligt på jobbet.

Under ”Europride” förra sommaren deklarerade Oskarsson med stolthet att han skulle få köra en regnbågsspårvagn.

Skärmbild från Alexander Oskarssons Facebook. Klicka för förstoring.

Bara dagar innan Oskarsson greps beklagade han sig över anklagelser om pedofili på sin Instagram

Skärmbild från Alexander Oskarssons Instagram. Klicka för förstoring.

Alexander Oskarsson är misstänkt för tre våldtäkter mot barn, varav en ska ha skett på Östra sjukhuset.

Den andre häktade, Jimmy Segerblom, uppger på sin Facebook att han arbetar som tågvärd åt SJ, men att han tidigare varit spårvagnsförare åt Göteborgs spårvägar.

Segerblom visar på sin Facebook öppet stöd för Pride och gör ingen hemlighet av att han är homosexuell.

Skärmbild från Jimmy Segerbloms Facebook. Klicka för förstoring.

Skärmbild från Jimmy Segerbloms Facebook. Klicka för förstoring.

Segerblom är misstänkt för ett fall av sexuellt övergrepp mot barn i Västra Frölunda och en våldtäkt mot barn i Kortedala. Båda ska ha skett 2012.

Den tredje häktade mannen, Michael Holm, ska också enligt uppgift vara kopplad till Göteborgs spårvägar även om han idag arbetar i en butik, enligt egen uppgift under häktningsförhandlingen. Holm tycks dock inte ha några öppna profiler på sociala medier.

Han misstänks för två våldtäkter mot barn, också under 2012.

Samtliga tre misstänkta är ostraffade sedan tidigare och nekar till brott. Tingsrätten har beslutat om förlängd förundersökningstid då en rad utredningsåtgärder inte kommer att kunna slutföras i tid.

I dokumentet står det:

Man har arbetat med att kontrollera och följa upp målsägandens uppgifter och it-tekniker har påbörjat tömning och granskning av i beslag tagna telefoner och datorer, vilket inte är färdigt än

Åklagaren menar också att det finnes en ”tydlig kollusionsfara dels mellan de tre misstänkta, dels mellan misstänkt och målsäganden, som motiverar fortsatta restriktioner”.

Åtal ska väckas senast den 28 februari, om tingsrätten inte beslutar om ytterligare uppskov.

Har du mer information om den misstänkta spårvagnspedofilligan i Göteborg? Kontakta Nordfront på redaktionen@nordfront.se.

Källor:
Göteborgs TR: Målnr: B 2442-18, aktbilagor 15 – 20 samt 40 – 43
Tre män häktade för upprepade våldtäkter mot samma barn


  • Publicerad:
    2019-02-22 13:00