MÅNGKULTUREN. En 20-årig rasfrämling som är medborgare i Syrien har åtalats vid Uppsala tingsrätt för försök till våldtäkt av en 13-årig flicka i ett tält i somras. 

Ibrahim Rahmano (19980620-7818), bild från Facebook

På ett sommarläger i Hammarskog, Uppsala kommun, i början av juli 2018 misstänks den 20-årige syriern Ibrahim Rahmano (19980620-7818) för att ha försökt våldta en 13-årig flicka i ett tält. Han har nu åtalats vid Uppsala tingsrätt för övergreppet.

I gärningsbeskrivningen kan man bland annat läsa följande:

Den sexuella handlingen har bestått i att Ibrahim Rahmano har kysst Sekretess 1 och smekt henne över brösten samt smekt över hennes bara kön och anal. Han har vidare försökt att stoppa fingrarna i hennes slida och försökt att stoppa in ett finger i analen samt tagit målsägandens hand och försökt att få henne att onanera han penis.

Ibrahim har använt våld för att genomföra den sexuella handlingen och för att försöka genomföra penetration samt få henne att onanera åt honom. Våldet har bestått i att han dragit isär hennes ben och dragit i hennes arm när hon ville gå från platsen.

Sommarlägret i Hammarskog hölls den 4-6 juli 2018 för skolbarn i årskurserna 7-9 och arrangerades av företaget Initcia inom evenemanget Barn i Uppsala. Lägret beskrivs som ett ”sommarläger i naturen – övernattning och roliga aktiviteter. Bad, laga mat ute, sitta vid lägerelden, fiska, paddla och annat spännande.”

Det var förmodligen något av det där ”annat spännande” som lockade dit 20-årige Ibrahim. Trots att lägret arrangerades i samarbete med Uppsala kommun och att utbildade fritidsledare ansvarade för barnens säkerhet lyckades alltså en utomstående vuxen man ta sig in i ett av tälten och utsätta ett barn för ett våldtäktsförsök.

På företagets hemsida, där sommarlägret utannonseras, står det dessutom: ”Tillgängligt för synskadade och psykiskt funktionshindrade”.

På sin Facebooksida har den misstänkte pedofilen Ibrahim publicerat flera bilder på mycket unga flickor.

Källa:
Uppsala tingsrätt B 4202-18
Initcia – Barn i Uppsala


  • Publicerad:
    2019-03-01 09:00