MÅNGKULTUREN. En rasfrämling har häktats misstänkt för våldtäkt på en 10-årig flicka på en innergård i centrala Malmö.

Rasfrämlingen Mohammed Hassan (881025-5797) begärdes igår häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Han misstänks för att under eftermiddagen torsdagen den 25 oktober ha kontaktat en 10-årig flicka vid ett cykelförråd på en innergård i området Håkanstorp. Därefter ska han ha våldtagit flickan. Polisen spärrade sedan av cykelförrådet och ett soprum. Flickan kunde bidra med signalement och övervakningskameror gicks igenom.

Någonstans på innergården till Sköldgatan 3 C begicks övergreppet. Klicka på bilden för att förstora.

Håkanstorp är  en del av det större området Kirseberg i Malmös centrala delar.

Det röda krysset markerar platsen för övergreppet mot den 10-åriga flickan. Klicka för att förstora.

Hassan är samtidigt misstänkt för andra sexualbrott och tillgreppsbrott som ska ha begåtts tidigare under hösten hösten uppe i norra Sverige. I Umeå ska han i augusti ha ha ofredat en 50-årig kvinna sexuellt. Detta gick till så att han hade tagit henne på rumpan och sagt att han ville ha sex med henne. Han visade även sitt kön för kvinnan och frågat om han fick köpa sex. Trots att Hassan bar kniv när han senare samma dag greps så släpptes han direkt efter förhör. Tre veckor senare ska han i en park i Skellefteå ha ofredat en 14-årig flicka sexuellt och slagit till en man med öppen hand. Någon gång mellan dessa båda händelser ska han även ha stulit en cykel i Jokkmokk.

Tidigare har Hassan dömts vid tre olika tillfällen för brott som misshandel, rån och stöld. Han har sammanlagt 9 avsnitt i belastningsregistret där det bland annat framgår att han upprepat blivit påkommen med att bära kniv och att han fått två kontaktförbud som han senare har överträtt.

Hassan har tre barn med av namnen att döma två svenska kvinnor och har efter den senaste domen förlorat vårdnaden om dem alla tre. Under 2017 sökte han även bistånd enligt Socialtjänstlagen.

Senare idag ska häktningsförhandlingen hållas.

Källor:
Malmö TR B9811-18 Aktbil 3


  • Publicerad:
    2018-11-01 12:15