MÅNGKULTUREN. Den multikriminelle HIV-mannen Anders Wairimu i Malmö åtalats nu för ett sadistiskt mordförsök.

Den ökände ”HIV”-mannen Anders Wairimu står nu åtalad för mordförsök.

Anders Wairimu Lilja (19910623-2698), även kallad HIV-mannen, blev rikskändis 2011 när han i tv-programmet ”Efterlyst” avslöjades med att ha haft oskyddat sex med åtta kvinnor.

Malmöbon Anders Wairimu hade då tidigare dömts för bland annat misshandel, olaga frihetsberövande, olaga hot, bedrägeri, penninghäleri, skadegörelse, dopningsbrott samt framkallande av fara för annan.

Senare, 2015 anhölls den då 24-årige rasfrämlingen Wairimu Lilja och en invandrare efter att en man skjutits ihjäl på Bellevueallén i Malmö.

2017 dömdes han till fängelse för övergrepp i rättssak och ”förberedelse” till grovt olaga hot. Då var han villkorligt frigiven efter en grov misshandel av sin dåvarande fru med vilken han fick en dotter.

Därmed förverkade Wairimu sin villkorsdom.

Nu är Wairimu Lilja åtalad för flera brott inklusive olaga frihetsberövande, grov misshandel och mordförsök på en kvinna.

Det var natten mellan 29 och 30 september förra året som Wairimu försökte döda kvinnan i sin lägenhet på Serenadgatan i Malmö.

Efter upprepade mordhot mot kvinnan med kniv mot offrets strupe och genom att rikta en pistol mot henne slog han henne, kastade henne i golvet och släpa henne till ett vattenfyllt badkar.

Där plågade han henne med att upprepade gånger trycka ned hennes huvud under vattenytan för att hon nästan skulle drunkna.

Varje gång han ryckte upp hennes huvud så att hon kunde dra ett desperat andetag, tryckte han ned henne under ytan igen och fortsatte misshandeln.

Wairimus misshandel av kvinnan anses särskilt hänsynslös och rå på grund av att misshandeln var utdragen i syfte att plåga henne så länge som möjligt innan hon skulle dö.

Att mordet inte fullbordades berodde enbart på ”tillfälliga omständigheter” som gjorde att dödsmisshandeln avbröts.

”Extremt svensk”
TV-profilen Hasse Aro medverkade vid tiden när Wairimu blev känd som HIV-mannen i ett radioprogram som hette Efterlyst special med Hasse Aro.

En kvinna som ringde till programmet sade att våldtäkter oftast begås av invandrare.

Hasse Aro anklagade inringaren implicit för att vara rasist och sade att Anders Erik Wairimu Lilja inte var invandrare utan hade ”ett otroligt svenskt namn”.

Alla de som tror att det är invandrare som begår de flesta våldtäkterna i landet bara ”ser det de vill se”, sade Aro.

Den kommande rättegången mot Wairimu väntas pågå under två dagar.

Hör Hasse Aro tala om Anders Wairimu och skydda rasfrämlingarnas brottslighet i radio:

Källor:
Man i 20-årsåldern död efter skott i Malmö
Ökänd HIV-man misstänkt för mord
TR mål: B 775-18


  • Publicerad:
    2019-03-08 19:10