MASSINVANDRINGEN. Efter den senaste tidens våldsamheter i det mångkulturella området Tjärna Ängar väljer nu en utlänning boende i området att skylla allt på polisen, ett bostadsbolag och ”nazisterna”.

En uppmaning om att konvertera eller dör utanför Hemköp i området Tjärna Ängar.

En uppmaning om att konvertera eller dö utanför Hemköp i området Tjärna Ängar. Foto: Nordfront.

Flertalet anlagda bilbränder och stenkastning mot brandkår har blivit vardag i Tjärna Ängar. Det hela nådde sin kulmen efter att en Hemköp-butik tvingades stänga och stå under polisbevakning efter stenkastning och trakasserier mot de anställda.

— Det har varit skadegörelse mot personalens bilar vid Hemköp i Tjärna. Man har skurit sönder däck och kastat sten mot personalen och andra i samband med att man byter däck på de här bilarna, sade Björn Mattsson som är vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Nu har utlänningen Zana Kaya i ren frustration skrivit ett inlägg på Facebook där han beskyller polisen, bostadsbolaget Tunabyggen och Nordiska motståndsrörelsen för oroligheterna. Kayas åsikter lyftes nyligen fram av statliga Sveriges Radio.

Kaya menar att främlingarna som bor i Tjärna Ängar behandlas sämre än den övriga befolkningen och att man därför visar sin ilska.

— Allting handlar om människovärde, säger han.

Bild från Tjärnaängskolan. Foto: Facebook

Bild från Tjärnaängskolan. Foto: Facebook

Han menar vidare att utlänningarna vill bygga ett bättre samhälle, men att de inte får någon hjälp.

— Vi som bor här i området vi vill inte bli ”Lilla Chicago” utan vi vill bygga något som kallas för ”Las Vegas”, men ingen hjälper oss, säger Kaya.

Att Nordiska motståndsrörelsen har bedrivit aktivism i området menar Kaya är en bidragande orsak till att området blivit så oroligt och att de boende där känner en ökad otrygghet. Inte heller politikerna lyfter ett finger för att göra något åt ”nazistproblemet” menar han.

— Nordiska motståndsrörelsen har gått runt i våra bostäder och lagt affischer i brevlådorna att man ska ta upp kampen mot invandrarna. Folk blir rädda. Politikerna gör inget åt det här nazistproblemet, säger Kaya.

bilbrand

Politiskt oliktänkande är värre än stenkastning och bilbränder enligt Zana Kaya.

Inte nog med att det finns svenskar i området som delar ut politiskt material så menar Zana Kaya att bostadsbolaget Tunabyggen, som äger flera fastigheter i området, behandlar invandrare som djur.

— I ett hus där dom renoverar taket får 150 personer lov att duscha och gå på toaletten i en container ute på gården. Vissa vågar inte gå ut dit på kvällen för att man är rädd för nazister, säger han.

Eftersom även polisen är en del av problemet, då traktens yngre utlänningar ser dem som ett hot, uppmanar Kaya nu Borlänges politiker att visa sig mer i området. En uppmaning som även Nordfront sympatiserar med.

— Ungdomarna ser det som att polisen är här för att skada oss. Jag tror att det skulle vara bättre om politikerna kom ut istället. Vi vill också vara med i Borlänges utveckling. Dom måste satsa i området, till exempel ett utegym, fotbollsplan. Folk här har engagerat sig i politiska partier men det är svårt att påverka, avslutar han.Källa:

Upprop: Invånarna i Tjärna Ängar blir behandlade som boskap!


  • Publicerad:
    2016-05-23 21:50