BORLÄNGE. En invandrartät stadsdel i Borlänge har länge haft problem med sönderslagna bilar. Natten mot idag vandaliserades ett antal bilar på en parkering. Nordfront har bilder på de förstörda bilarna.

trasig bil 1

Foto: Nordfront. Alla bilder i artikeln får spridas om källa uppges.

Natten mot idag vandaliserades ett antal bilar i den invandrartäta stadsdelen Tjärna Ängar i Borlänge. Nordfront har fått ett antal bilder som en person som passerade förbi brottsplatsen under morgonen tog.

Bilder:

trasig bil 2

Klicka för större bild. Alla bilder går att klicka på.

trasig bil 3

trasig bil 4

trasig bil 5

trasig bil 6

trasig bil 7

trasig bil 8

På bilden syns fyra bilar med krossade fönster varav en också är uppeldad. Glaskross tyder också på att ytterligare en bil fick sin ruta sönderslagen på platsen.

trasig bil 9

trasig bil 10

Två bilar ska ha eldats upp.

Sveriges Radio rapporterar följande om incidenten:

Två bilbränder skedde i natt och ytterligare fyra blev vandaliserade, och natten till i onsdags sattes en moped eller motorcykel i brand.

Opassande nog uttalade sig igår polismannen Erik Gatu som jobbar i Tjärna Ängar om situationen i stadsdelen.

— Nej, det tycker jag inte alls att det är, inte på nått sätt. Och tittar vi på hur antalet anmälda brott ser ut så talar det snarare för det motsatta, vi ser alltså en större minskning av antalet anmälda brott, svarar han på frågan om Tjärna Ängar är en farligare stadsdel än andra områden i Borlänge.

I början av sommaren utsattes poliser i Tjärna Ängar också för stenkastning i samband med att en 15-årig flicka hade blivit misshandlad. Under sommaren har Somaliska föreningen därför nattvandrat i Tjärna Ängar för försöka att förhindra invandrarungdomar från att begå brott under sommarlovet, vilket hyllades av media och polis. Polisen ville dock inte uttala sig om huruvida brottsligheten i stadsdelen kunde komma att öka igen när nattvandrandet trappades ner då sommaren var över, men vandalismen natten mot idag kanske kan ses som ett svar på frågan…


  • Publicerad:
    2015-09-25 19:30