Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Monument som hyllar folkutbytet i Borlänge har vandaliserats!

Av Redaktionen, 2015-04-18
redaktionen@nordfront.se

DALARNA. Sympatisörer till Motståndsrörelsen i Borlänge har ”målat om” ett multikultimonument utanför Borlänge.

afrikanskylten

Uppgifterna om att skylten vandaliserats framkommer i en bitter krönika i Dalarnas Tidning med titeln ”Otrevligt folk i Borlänge”. I artikeln beskriver nöjesskribenten Anders K Gustavsson monumentet på följande sätt:

Leende och stolta blickade de mot en vid Borlänges infarter. De somaliska bandyspelarna som pryder de skyltar som kommunen satt upp för att välkomna besökare och Borlängebor på väg hem.

Invid de tre spelarna stod det ”Trevligt folk”.

Somaliermonumentet är dock inte särskilt prydligt längre då någon eller några har vandaliserat monumentet. Bandyspelarnas ansikten har målats över. ”Enfald och inskränkthet omsatt i praktiken”, skriver Gustavsson och fortsätter sedan:

Jag blev bara så matt. Men jag ska erkänna en sak. Jag har naturligtvis också fördomar.

Några av dessa fördomar går ut på att jag tror att vare sig de som kommenterade bilden eller vandaliserade skylten har sett filmen Trevligt folk. Eller ens pratat med någon av de somalier som bor i Borlänge. Eller ens tagit till sig minsta fakta om vad invandringen kostar och ger på riktigt. Eller att de själva inte lyft ett enda jävla finger för att förbättra allt de gnäller över i samhället.

Människor med andra åsikter än Gustavsson är alltså så dumma i huvudet att de helt skulle ändra åsikt om de fick se en propagandafilm om ett somaliskt innebandylag som producerats av Filip och Fredrik, enligt Gustavsson. Ett talande exempel på den politiska korrekthetens idioti och självgodhet.

Pekoralet till krönika har hyllats i Metro där Gustavsson nöjt konstaterar att han ännu inte fått någon kritik för sin artikel. Enligt Dalademokraten kommer reparation av propagandaskylten kosta över 20 000 kronor.

Nordfront kan avslöja att det är lokala sympatisörer till Motståndsrörelsen som låg bakom aktionen. Sympatisörerna menar i ett mejl till Nordfront att skylten är ”provocerande” och skriver att de valde att ”ändra färgsättningen på skylten med hjälp av målarfärg och sedan spärra av detta multikulti-monument med Nordfront-spärrband”.

Läsarbild från den pågående rekonstruktionen av skylten:

PSX_20150411_232504

Klicka för större bild.


  • Publicerad:
    2015-04-18 00:50