BROTT. En kvinna blev våldtagen natten mot söndagen i Borlänge. Polisen har nu gått ut med signalement på våldtäktsmannen. Han ska vara mörkhyad, mellan 25-30 år, lång och smal.

Strax efter klockan två på natten till söndagen attackerades en 22-årig kvinna av en man när hon kom gående på Thenstedtsgatan i närheten av korsningen mellan Röda vägen och E16 / Tjärnavägen i Borlänge. Kvinnan drogs in i en skogsdunge där hon utsattes för handlingar som rubriceras som fullbordad våldtäkt.

Klockan 02.25 larmades polisen och en stor insats sattes igång och man spärrade av området och en teknisk undersökning gjordes på platsen men polisen vill inte kommentera huruvida undersökningen har gett något.

Polisen har dock gått ut med signalement på gärningsmannen som beskrivs att vara mellan 20 och 35 år, mörkhyad och med lång och smal kroppsbyggnad. Han var också klädd i en långärmad tröja.

Beskrivningen stämmer också bra överens med ytterligare en händelse som skedde  tidigare under natten.

En 47-årig kvinna som kom gående längs Dammgatan i riktning från Jakobsgårdarna mot Kupolen blev då antastad av en man som plötsligt dök upp och började att tafsa på henne. Kvinnan lyckades dock freda sig så mannen flydde snabbt därifrån. Även då beskrivs mannen som mörkhyad, lång och smal.

Polisen är intresserad av tips som kan sättas i samband med händelserna. Har du sett eller hört något? Kontakta då polisens nationella nummer 114 14.

Källa:
Ung kvinna våldtogs i skogsparti


  • Publicerad:
    2014-09-15 18:00