BORLÄNGE. På onsdagskvällen blev en 15-årig flicka svårt misshandlad och fick köras till Falu lasarett, i samband med händelsen kastades det sten mot polisen. Senare under natten startades även ett par bränder i närheten av där misshandeln skett.

En 15-årig flicka blev svårt misshandlad under onsdagskvällen på Tjärnaängar i Borlänge. Hon blev sparkad så hårt att hon förlorade medvetandet och fick köras till Falu lasarett. En man i 20-års åldern är nu anhållen misstänkt för grov misshandel. Stämningen på plats uppges ha varit hätsk och i samband med händelsen så kastades det sten mot polisen.

— Det har blivit stökigt när ett 50-tal personer kommit dit och poliserna har blivit utsatta för stenkastning, berättar Göran Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Personerna ska enligt polisen vara omkring 14-26 år.

Under samma kväll så slogs fönster sönder på Hemköp på Tjärnaängar. Förutom det så brann det på två olika ställen i samma område under natten, den första branden var i en buske och den andra i en bil. På grund av att polisen fått stenar kastade mot sig några timmar tidigare så fick polisen av säkerhetsskäl säkra platsen innan räddningstjänsten släckte bränderna.

Det har upprättats anmälningar om skadegörelse och skadegörelse genom brand. Det finns vittnen som i samband med att bilen började brinna har sett personer lämna platsen men ännu är ingen gripen och det finns ingen misstänkt.

Tjärnaängar är ett ”mångkulturellt” område där många människor av utländsk härkomst bor.

Källa:
Stenkastning mot polisen efter misshandel av tonårsflicka


  • Publicerad:
    2015-07-03 00:30