SUNDSVALL. En somalisk medborgare som är 18 år har nu dömts för en brutal våldtäkt på en 12-årig flicka i Sundsvall. Straffet blev endast samhällstjänst.

Guled Mohamud som är 18 år och somalisk medborgare har dömts för en brutal våldtäkt han genomförde på en 12-årig flicka i Sundsvall.

Nätverket Stoppa Pedofilerna har lagt upp några citat ur domen som beskriver gärningen:

Guled Mohamud har, efter att ha knuffat omkull och hållit fast målsäganden haft, vaginalt samlag med NN 1/MA som var under 15. I anslutning till samlaget har Guled Mohamud slagit målsäganden i ansiktet och på huvudet samt hållit en hand över hennes mun. Han har vidare slickat hennes slida och förmått henne att suga på hans penis samt vidrört målsägandens slida med sina fingrar.

[…]

Målsäganden har vidare beskrivit att sedan hon kommit till Guled Mohamuds bostad, denne slitit av henne kläderna så att hennes jacka gått sönder, lagt sig över henne och sedan genomfört ett vaginalt samlag med henne. Hon har även berättat att hon skrek och försökte knuffa undan Guled Mohamud samt att detta föranledde honom att slå henne i ansiktet/huvudet och att hålla sin ena hand över hennes mun.

[…]

Modern har vidare bekräftat bl.a. vad målsäganden redovisat om att hon senare blödde kraftigt från underlivet och på hennes frågor då berättade vad som hänt hemma hos Guled Mohamud. Målsägandens uppgifter vinner också ett starkt stöd i vad fadern redovisat, socialtjänstens anteckningar och vad som framkommit vid undersökningar av den trasiga jackan respektive Guled Mohamuds bostad. Medan måsäganden under flera förhör vidhållit sin version av vad som inträffat har Guled Mohamud ändrat sina uppgifter och först mot slutet av förundersökningen påstått att de sugit respektive slickat på varandras kön.

Ett stycke i domen tyder också på att våldtäkten hade rasliga förtecken:

Målsäganden är alltjämt bara 12 år gammal. Hon har berättat om händelsen men gjort det med ett barns språk. Även om hennes berättelse inte är så fyllig innehåller den vissa unika detaljer, såsom att Guled Mohamud flera gånger uppgett att ”svart snopp är dyrt”, och har hon relativt utförligt och korrekt beskrivit inredningen i vardagsrummet hos Guled Mohamud.

Sundsvalls tingsrätt dömer Mohamud till 180 timmars samhällstjänst för denna brutala våldtäkt. Hade domen blivit fängelse menar tingsrätten att en våldtäkt som denna endast ska leda till åtta månaders fängelse.

Källa:
Guled Mohamud – 180 timmars samhällstjänst för våldtäkt mot 12-årig flicka


  • Publicerad:
    2015-06-27 16:00