MORD. Under eftermiddagen knivmördades två personer inne på Ikeavaruhuset i Västerås. Polisen har gripit två misstänkta gärningsmän och enligt vittnen som säger sig ha varit på plats rör det sig om två afrikanska gärningsmän.

SVT_Ikea_mord1

Runt klockan ett idag på eftermiddagen larmades polisen till Ikeas varuhus i Västerås där man fann en man och en kvinna svårt skadade. Personernas liv gick inte att rädda.

— När vi kom fram anträffades en man och en kvinna som var knivskadade som senare avled av sina skador, säger Per Ågren, lokalområdeschef vid polisen i Västerås.

Bild som sägs visa den knivmördade kvinnan. Källa.

Bild som sägs visa den knivmördade kvinnan. Källa.

Enligt vittnen som säger sig ha varit på platsen under knivdådet ska det röra sig om två afrikanska män som är skyldiga till att ha huggit ihjäl en svensk kvinna och hennes son. Under tumultet knivskars paret svårt och även en av de misstänkta gärningsmännen ska ha skadats. Polisen medger att de nu avlidna offren var bekanta men går inte in djupare på vilket sätt de kände varandra.

— De var bekanta med varandra men jag vill inte gå närmare in på deras relation, säger Pär Strömbäck, polisens presstalesman.

Polisen har i dagsläget ingen teori om varför de två afrikanska männen valde sina två offer och menar att de inte hade någon koppling sedan tidigare. Varuhuset är nu stängt på grund av den tekniska utredningen. Ikea har valt att genom en lapp på entrén meddela att man har stängt på grund av ”tekniskt fel”.

Ikea_teknisktfel

Källor:
Två döda i knivattack på Ikea
Tre knivskurna på Ikea 10/8 2015


  • Publicerad:
    2015-08-10 22:20