BROTT. Tre afrikaner åtalas för att ha misshandlat och grovt gruppvåldtagit en kvinna i Stockholm. Händelsen ska ha inträffat i september i år. Åklagaren i fallet menar att gärningsmännen också ska ha ljugit om sin ålder.

Nordfront skrev om fallet redan i september när våldtäkten ska ha skett. Nu har åtal väckts mot tre av de fyra som greps och de tre åtalas för grov våldtäkt.

Det var i september som en kvinna befann sig vid Stadsgårdskajen i Stockholm natten till den 9 september när de åtalade, som kommer från Nordafrika tog kontakt med henne. Kvinnan har uppgett i förhör att hon var ledsen och att afrikanerna var ”gulliga” mot henne. Kvinnan slog följe med de åtalade en bit på vägen och när de klom fram till grönområdet Fåfängan ska de plötsligt ha attackerat kvinnan och inledde en brutal gruppvåldtäkt mot henne som ska ha pågått i timmar. De ska även ha misshandlat henne under våldtäkten. Kvinnan lyckades till slut fly och stoppade en förbipasserande buss och hon fick då hjälp till sjukhuset.

Fyra personer greps misstänkt för våldtäkten, men utredningen lades ner mot en av personerna. Tre personer åtalas dock för grov våldtäkt. Åklagaren menar också att de tre åtalade våldtäktsmännen ljugit om sin ålder. De själva har uppgett att de är mellan 13 och 16 år gamla men det tror varken åklagaren eller polisen på.

— Vi har haft en läkare som gjort bedömningen att de alla är minst 15 år gamla, och att en av dem sannolikt är 18 år, säger Christina Voigt, åklagare i målet.

Källa:
Tre åtalas för grov våldtäkt


  • Publicerad:
    2015-10-24 20:15