BROTT. En kvinna blev utsatt för ett våltäktsförsök när hon däckade på en gräsmatta på grund av berusning. Gärningsmannen greps med könsorganet utanför byxorna och har nu dömts till fängelse och utvisning.

Det var under Malmöfestivalen i augusti som en kvinna slog följe med en invandrarman som tidigare under kvällen bjudit henne på en fest. På vägen hem från festen var kvinnan tvungen att lägga sig ner och vila på en gräsmatta då hon var kraftigt berusad. Kvinnan slumrade till på gräsmattan men vaknade plötsligt av att mannen låg på henne och försökte våldta henne. Kvinnan knuffade då bort mannen och tuppade sedan av.

Mannen försökte då ge sig på henne ännu en gång och medan han var i färd med att ta av sig byxorna kom personer som bevittnade hela händelsen och ringde polisen. När ordningsmakten kom till platsen såg de hur mannen hade sitt könsorgan utanför byxorna och de grep honom.

En polis ska ha berättat att kvinnan var svår att väcka och att de var tvungna att nypa henne för att göra henne kontaktbar.

Mannen har nu dömts till ett års fängelse och han ska också betala 40 000 kronor i skadestånd till offret. Då våldtäktsmannen inte är svensk medborgare dömdes han också till utvisning och han kommer att utvisas när han avtjäntat sitt fängelsestraff.

Källa:
Försökte våldta däckad kvinna – greps med penisen utanför byxorna


  • Publicerad:
    2015-11-04 18:35