Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Invandrare döms för dubbelvåldtäkt

Av Redaktionen, 2015-12-01
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Under tisdagen föll domen mot de två invandrarmän som stått åtalade för våldtäkt mot en kvinna i Strängnäs. Männen döms till fängelse och en av dem kommer att utvisas efter avtjänat fängelsestraff.

Dommerhammer-topjpg-460x260

Nordfront har tidigare rapporterat om en 33-årig kvinna som i augusti i år utsattes för en dubbevåldtäkt i Strängnäs. Kvinnan var på väg hem från krogen när hon blev nerdragen på marken av en 39-årig algerisk man. Invandraren våldtog kvinnan och försvann därefter från platsen.

Kvinnan reser sig upp och börjar gå in mot centrala Strängnäs. Inte långt från den platsen där hon våldtogs överfölls hon igen, fast denna gång av ny gärningsman, en 31-åring från Syrien. Den 31-årige förövaren hade sällskap med en ännu oidentifierad man och tillsammans drog de ner kvinnan på marken och våldtog henne. Kvinnan våldtogs både vaginalt och analt av 31-åringen och efter våldtäkten spottade syrianen henne i ansiktet.

Två av tre gärningsmän greps, misstänkta för våldtäkt och grov våldtäkt. Det fanns stark bevisning mot männen då man lyckats säkra sperma från kvinnan som sedan gick att kopplas till 31-åringen och 39-åringen. Båda två har under utredningens gång förnekat till brott.

Under tisdagen kom domen mot våldtäktsmännen och de båda döms till fyra respektive två och ett halvt års fängelse för de båda överfallsvåldtäkterna. 39-åringen från Algeriet kommer också att utvisas efter avtjänat fängelsestraff.

Åklagaren i målet hade yrkat på att båda männen skulle utvisas men tingsrätten gjorde bedömningen att läget i Syrien, där den andre våldtäktsmannen kommer ifrån, är för riskabelt för att en utvisning ska kunna verkställas.

Källa:
Fängelse för dubbla våldtäkter


  • Publicerad:
    2015-12-01 13:40