MASSINVANDRING. En invandrare har dömts till sex månaders fängelse för ofredande och misshandeln. Mannen ska ha sexuellt ofredat tre kvinnor och han ska öven ha kört in sin hand i halsen på ett av sina offer. Åklagaren yrkade på utvisning, något som tingsrätten inte höll med om.

Det var den 9 juli i år som en kvinna satt nere vid stranden på Strandvägen när en invandrarman kom och satte sig bredvid henne. Mannen ska ha bett kvinnan att följa med honom en bit bakom ett buskage och kvinnan följde naivt med. Bakom buskagen ska främlingen ha börjat tafsa på kvinnan och trots hennes protester så slutade han inte.

— När jag började skrika åkte hans hand in i halsen på mig. Jag fattar inte hur det gick till, sa kvinnan under rättegången.

Kvinnan bet mannen i handen så han skulle släppa taget och efter en stund sprang han därifrån.

Några veckor efter händelsen, den 5 augusti, besökte invandraren Arvika hamnfest. Där ska han ha sexuellt ofredat två 17-åriga flickor som kunde peka ut honom för polisen som sedan grep honom. I samband med gripandet kunde mannen kopplas ihop med misshandeln som inträffade på Strandvägen efter att ett vittne lyckats fotografera invandraren när han senare under kvällen kom tillbaka för att hämta sin cykel.

Den åtalade mannen har nekat till gärning på Strandvägen och menar att han inte minns om han begick handlingen då han ska ha varit berusad. Angående anklagelserna om sexuellt ofredande som ska ha inträffat under Arvika hamnfest sa mannen under rättegången att han kan vara skyldig men att han inte minns något från händelsen.

— Jag kan ha gjort det eftersom jag hade druckit, men annars har jag respekt för människor, sa han då.

Åklagaren i fallet, Barbro Brännlund, yrkade på fängelse och att mannen ska utvisas från Sverige och att han inte ska få återvända inom fem år.

— Brott av den här karaktären gör att han inte har rätt att vistas i Sverige. Och det finns risk för fortsatt brottslighet, sade åklagare Brännlund i sitt slutanförande.

Mannens försvarare bestred yrkandet och menade att brotten inte är av tillräcklig allvarlig art.

Mannen dömdes av tingsrätten till sex månaders fängelse för misshandel och två fall av sexuellt ofredande. Han ska även betala 7 000 kronor i skadestånd till kvinnan för misshandeln, samt 7 000 kronor till de båda 17-åriga flickorna. Utöver det ska mannen betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Han kommer dock inte att utvisas ut ur Sverige.

Källa:
Sex månaders fängelse för misshandel och ofredande


  • Publicerad:
    2016-08-30 14:55