BROTT. En 20-årig invandrare ska i september i år ha lurat med sig en kvinna med funktionsnedsättning in på en toalett på en restaurang i Skellefteå och sedan våldtagit henne. Mannen har nu dömts till 2 års fängelse och han ska även utvisas ut ur landet.

Det var den 13 september i år som den 20-åriga mannen ska ha lurat med sig kvinnan som är funktionshindrad in på en toalett på en restaurang i Skellefteå. Åklagaren i målet, Jonas Fjellström, menar att mannen ska ha utnyttjat kvinnan då hon befann sig i en ”särskilt utsatt situation”.

Kvinnan kunde inte närvara vid rättegången på grund av hennes funktionshinder så man spelade upp ett videoförhör med henne där hon berättar att mannen lurade in henne på toaletten och att han sedan hade samlag med henne mot hennes vilja.

Skellefteå tingsrätt har beslutat att mannen ska dömas till två års fängelse och han ska också betala ett skadestånd på 100 000 kronor till offret. Tingsrätten har också beslutat att mannen ska utvisas ur landet efter avtjänat straff och han får inte återvända före hösten 2025.

Källa:
Två års fängelse för våldtäkt mot kvinna på serveringens toalett


  • Publicerad:
    2015-10-30 09:55