SVERIGE. En invandrare, beväpnad med två köttknivar, löpte amok inne på en Coop-butik i Södertälje i onsdags. Han ska bland annat ha krossat glaset till en glassfrys och sedan stulit en glass. Orsaken? Han ville bli utvisad.

Det var strax innan klockan sju under onsdagskvällen som den 50-årige  invandraren gick in på en Coop-butik i Tegelhuset i den mångkulturella orten Södertälje. Mannen ska ha klivit in i butiken med två köttknivar i händerna, och sedan löpte han amok.

Han gick bland annat fram till en glassfrys vid kioskdelen och högg mot glaslocket som krossades. Därefter stal han en glass som han satte han sig och åt, leeende mot omgivningen.

När ordningsvakter och polis kom till platsen följde han dock med utan motstånd. Under torsdagen hölls förhör med mannen som gav sin förklaring till beteendet.

— Anledningen är att han vill bli utvisad, han vill komma hem till Georgien. Han har på något sätt blivit bostadslös och har ingenstans att ta vägen. Och han vill att Sverige skickar honom hem, säger mannens juridiska ombud, advokat George Yanko.

Att den asylsökande mannen bara hade kunnat vända sig till Migrationsverket och säga att han ville återvända tillbaka till sitt hemland var inget som han hade tänkt på.

Än så länge sitter 50-åringen anhållen hos polisen i Södertälje misstänkt för brott mot knivlagen, skadegörelse och snatteri.

Källa:
Köttknivsmannen ville bli utvisad


  • Publicerad:
    2016-01-14 22:55