MASSINVANDRING. Två invandrarbröder i 30-årsåldern greps i början på november efter att polisen upptäckte att männen hade stöldgods i bilen och att dessa hade varit på en stöldturné längs Norrlandskusten. Männen har nu dömts till fängelse samt utvisning.

Det var i början av november som polisen uppmärksammade en bil parkerad på Vikingagatan i Örnsköldsvik. I bilen satt det två bröder som sökt asyl i Sverige och som sedan en tid tillbaka varit bosatta i Haparanda. Männen satt och sov i bilen när polisen upptäckte att bilen var full av stöldgods, bland annat en större mängd kaffepaket som var sorterade i svarta sopsäckar, rakblad och tandborsthuvuden. Männen greps på plats av polisen. I förhör har männen berättat att de skulle åka till Stockholm för att sälja varorna.

I bilen fanns även en gps och när polisen undersökte den hittadesdresser till ett större antal Ica och Coop-butiker i Norge och Sverige. Efter undersökningen kunde polisen konstatera att ett flertal av butikerna som var inlagda har blivit utsatta för stölder under hösten. Genom denna gps gick det också att följa männens färd genom Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, och därmed binda dem till en rad olika stölder.

De båda bröderna döms nu för tre fall av stöld, försök till stöld och två fall av häleri. Den yngre brodern döms dessutom för två fall av snatteri. Påföljden blir i båda fallen fyra månaders fängelse samt utvisning med förbud att återvända inom fem år.

Männen ska sitta kvar i häktet tills domen har vunnit laga kraft.

Källa:
Sovande män hade bilen full med stöldgods


  • Publicerad:
    2016-01-06 07:30