SUNDSVALL. Polisen i Sundsvall vill inte ta ansvar för att de skrivit ut signalementet på en svart åldringsrånare utan betonar att beskrivningen kommer från offret.

En äldre kvinna, antagligen 87 år gammal, utsattes i Sundsvall för en väskryckning där en främmande man slet väskan från hennes rullator när hon var ute och gick på förmiddagen i tisdags.

Då polisen beskriver gärningsmannen på sin hemsida skriver de för en gångs skull ut signalement inklusive hudfärg, men polisen sätter signalementet inom citattecken och betonar sedan det helt uppenbara faktum att beskrivningen av gärningsmannen kommer från offret – allt för att polisen inte ska kunna anklagas för rasism själva. Polisen skriver:

Gärningsmannen beskrivs som vara i ca 20 -års åldern, mörk hårfärg, ha gröna träningsskor och ”såg mörkhyad ut” (OBS! kvinnans egna uppfattning). Mannen hade efter brottet sprungit i riktning mot Fridhemsgatan.

Ett vittne har också upgett att hon sett en man som såg uppjagad ut och som uppträde ”mysko” samt slängt en typ av väska vid ett gult hus på Jakob Sjöléns väg. Vittnet uppger ett signalement som; miltärjacka, ev. mustasch, såg påverkad ut och som sagt uppträdde som om han var jagad.

En ”man” i tjugoårsåldern ska ha gripits vid femtiden i tisdags och ha erkänt brottet som rubriceras som grov stöld.

Källa:
Rån övrigt, Sundsvall


  • Publicerad:
    2015-10-15 14:40