INRIKES. I det mångkulturella Malmö utsattes två män i 90-årsåldern på fredagen för våldsamma rån inom loppet av en och en halv timme. Polisen misstänker att det finns ett samband mellan brotten.

Två våldsamma åldringsrån inträffade i mångkulturella Malmö på fredagseftermiddagen. Genrebild: Pxhere (Public Domain).

På fredagen utsattes två män i 90-årsåldern inom loppet av en och en halv timme för våldsamma rån i det invandrartäta Malmö skriver SVT Nyheter.

Polisen misstänker att de båda rånen utförts av samma person:

— Vi ser likheter mellan brotten, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Vid 15-tiden rånades en åldring i trapphuset till sin hemadress nära Slussplan i centrala Malmö. Gärningsmannen, som tidigare försökt kontakta den äldre mannen men blivit avvisad, hade följt efter den gamle mannen hem och tillskansade sig där med våld den gamles plånbok.

En timme senare var det dags igen då en annan åldring rånades, även han i trapphuset till sin hemadress, vid Värnhem som ligger nära Slussplan. Mannen hade varit och hämtat kontanter från en närliggande bankomat när han blev rånad.

— Han hade nyligen tagit ut kontanter i en automat och när han sen kommer står gärningsmannen där och erbjuder sig att öppna dörren till trapphuset. Sen sker själva rånet inne i trapphuset, säger Lundqvist.

Polisen befarar att det kan hända igen och vill varna andra.

— Vi vill inte att detta ska upprepas och går därför ut med tillvägagångssätten så att man ska vara uppmärksam på sin omgivning, säger Lundqvist.

Ingen har gripits för rånen.


  • Publicerad:
    2020-05-23 10:45