DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En bild av en liten pojke som skulle köpa ostbågar på ICA men som fick en kniv mot ryggen av en utländsk rånarliga väcker nu stor vrede på Twitter. Två av de misstänkta rånarna åtalas nu medan ytterligare två är efterlysta.

En tolvårig svensk pojke fick en kniv i ryggen av mångkulturella rånare när han skulle köpa ostbågar. Foto: Twitter.

Två misstänkta medlemmar av en rånarliga som härjat i delar av Sverige, främst i Västra Götaland, och som misstänks för över 20 kupper, åtalas nu, skriver Borås Tidning. Ytterligare två medlemmar som ännu inte fångats in är efterlysta.

Det konstateras av åklagaren att gänget har släktingar utomlands och att brottslingarna troligen befinner sig där. En BMV-suv och 100 000 kronor i kontanter har beslagtagits av polisen och åklagaren har begärt att allt ska konfiskeras.

Polisen tror att den välorganiserade ligan totalt kommit över omkring en miljon kronor. Vid attackerna har rånarna hotat att skada sina offer.

Ett tiotal orter har utsatts för rånarligans brott: Vara, Vårgårda, Nossebro, Sollebrunn, Kvänum, Färjestaden, Timmersdala, Markaryd, Mörbylånga och Borgholm.

I Vårgårda rånades en ICA-butik där en pojke som var i affären för att köpa ostbågar fick en kniv i ryggen. Tillsammans med kunder och anställda tvingades han med till lagret där de fick lägga sig på golvet medan de vaktades av rånarna.

— Jag var bara rädd, sa det unga rånoffret.

Händelsen har väckt uppståndelse på sociala medier där många kritiserar regeringen och uppmanar Stefan Löfven (S) och justitieminister Morgan Johansson (S) att göra något åt den eskalerande våldsutvecklingen.


  • Publicerad:
    2020-11-12 13:55