Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aron Flam: Svenskarnas rätt till sitt eget land är ”obefintlig”

CHUTZPAH. I ett inlägg på Twitter skriver den judiske komikern Aron Flam att svenskarnas rätt till sitt eget land är ”obefintlig”. Samtidigt hävdar han att en motsvarande integration och inkluderande hållning som är önskvärd i Sverige skulle medföra att ”Israel upphör att existera”.

Svenskarna ska betala 150 miljarder kronor till EU:s stödpaket – ”En stöld från folket”

EU. Sveriges riksdag röstade på onsdagen för att låta skattebetalarna betala 150 miljarder till EU:s stödpaket. ”Politikerna gör sig skyldiga till landsförräderi”, anser Johan Sandwall, fd bankchef.

Sverige skuldsätter folket för att betala till Medelhavsländers pension vid 55 år

EU. Svenska skattebetalare kommer genom den svenska riksdagens försorg få skuldsätta sina barn för att betala 150 miljarder kronor till Euro-länder som misskött sin ekonomi.

Arab slipper fängelse efter extremvåldtäkt mot svensk flicka – offret trodde hon skulle dö

MÅNGKULTUREN. En invandrare slipper fängelse efter att ha tagit del i en synnerligen bestialisk gruppvåldtäkt mot en svensk flicka. Domaren valde att i stället fokusera på gärningsmannens låga ålder.

Ny studie: 60% av våldtäktsmännen har utländsk bakgrund

MÅNGKULTUREN. Närmare hälften av alla dömda våldtäktsmän i Sverige är födda utomlands och 60 procent har en utlandsfödd förälder, visar en ny studie. Forskarna vet inte varför och SVT spekulerar i att det kan vara fråga om en ”skevhet i urvalet”.

Gammal kvinna glömdes bort av hemtjänsten – kan ha legat död en månad

SVEKET MOT SVENSKARNA. En gammal kvinna som hade rätt till besök från hemtjänsten två gånger per dag glömdes bort. Hon hittades död en månad efter det sista besöket.

”Illegala invandrare har rätt till transplantationer i Sverige”

SJUKVÅRDEN. Smer, statens medicinsk-etiska råd, som har till uppgift att ge vägledande yttranden till regering och riksdag i frågor om medicinsk etik skriver i en debattartikel att illegala migranter ska ha rätt till organtransplantationer i Sverige.

Sverige tar relativt emot flest kvotflyktingar i världen – tusentals flygs in före årsskiftet

FOLKUTBYTET. Regeringen, som ofta låter påskina att invandringen minskat, har beslutat att Sverige under år 2020 ska ta emot 5 000 kvotflyktingar. Sverige är det land som sett till befolkningens storlek tar emot flest kvotflyktingar i världen.

Pojke skulle köpa ostbågar på ICA – hotades med kniv av utländsk rånarliga

DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En bild av en liten pojke som skulle köpa ostbågar på ICA men som fick en kniv mot ryggen av en utländsk rånarliga väcker nu stor vrede på Twitter. Två av de misstänkta rånarna åtalas nu medan ytterligare två är efterlysta.

BVC larmar i Ronneby: ”Barnen pratar inte svenska – vissa förskolor enbart arabisktalande”

MÅNGKULTUREN. I ett upprop slår ett tjugotal läkare och sjuksköterskor från BVC i Ronneby larm om att många barn inte kan prata svenska och att det enbart är arabiska som gäller på vissa förskolor. Lösningen är att blanda svensktalande barn med ”barn till flerspråkiga”.

Fem personer från gängkonflikt i Järva gripna

MÅNGKULTUREN. Fem personer som är inblandade i en konflikt mellan ”kriminella nätverk” i Järva i Stockholm greps i helgen. En 21-årig ledare fanns bland de häktade.

Bibliotekspersonal utbildas i arabiska – ska ”underlätta inkludering”

FOLKUTBYTET. Biblioteksanställda på skånska bibliotek ska nu utbildas i vardagsarabiska. Region Skåne finansierar utbildningen som man hoppas ska ”förbättra förståelsen” mellan personalen och de arabiska besökarna.

Infrastrukturen förfaller medan skattepengar skänks bort till andra länder

INFRASTRUKTUR. Vägnätet förfaller. En granskning som utförts av P4 Malmöhus och Sveriges Radios trafikredaktion visar att tio procent – drygt 15 000 mil – av det statliga vägnätet är i dåligt skick.

Skandal på äldreboende: Gammal kvinna utan mat – ingen kunde svenska

INRIKES. En gammal kvinna på ett äldreboende blev utan mat eftersom ingen av personalen kunde svenska. Kommunen hävdar nu att orsaken är coronapandemin som tvingat dem anställa icke svensktalande vikarier.

Chockhöjning av hyror i Solna – äldre tvingas flytta

INRIKES. Bostadsbolaget Signalisten chockhöjer hyrorna på sina bostäder i Solna på grund av kommande renoveringar. Många äldre kommer inte att ha råd med hyran och tvingas därför att flytta.

Politikerna avvecklade beredskapslagren med skyddsutrustning – förstod inte vad de gjorde

INRIKES. Sveriges pandemilager med medicinsk skyddsutrustning avvecklades av politiker som inte förstod vad de gjorde. Lagren hade behövts framför allt i början av coronakrisen då svensk sjukvård inte ens hade tillgång till basal skyddsutrustning.

Riksdagsbeslut: Svenska skattebetalare ska betala av Somalias riksskuld

EKONOMI. Sveriges riksdag beslutade på onsdagen att med svenska skattemedel betala av Somalias riksskuld till Internationella Valutafonden, IMF. Samtliga partier utom Sverigedemokraterna röstade för beslutet.

Skolvalet i Göteborg – “nyanlända” får förtur och svenska barn skickas till invandrarskolor

MASSINVANDRINGEN. I Göteborg får nu skolvalet skarp kritik. Så kallade ”nyanlända” får förtur medan svenska elever skickas till invandrartäta skolor längre bort, och med flera timmars extra restid.

Gamla tvingades flytta från servicehus – huset blir nu bostäder för ”nyanlända”

MASSINVANDRINGEN. Ett servicehus i Stockholm som skulle renoveras och byggas om tvingade i höstas de boende att flytta och att ansöka om nya servicelägenheter. I väntan på renoveringen som inte kan komma igång förrän hösten 2021, kommer huset istället att fungera som genomgångsboende för migranter.

Intensivvårdsplatserna räcker inte – äldre och multisjuka ska sorteras bort

CORONAKRISEN. Sverige har få intensivvårdsplatser jämfört med övriga länder i EU. Nu behöver läkarna sortera bort äldre och multisjuka som inte ska få tillgång till intensivvård utan lämnas att klara sig på egen hand.

Svensk sjukvård sorterar vilka som ska lämnas att dö i covid-19

CORONAKRISEN. Svenskarna som betalar en av världens högsta skatter informerades så sent som i slutet av februari om att ”beredskapen mot covid-19 är god”. Nu har Socialstyrelsen kommit med riktlinjer för så kallad ”triage” – det vill säga hur vårdpersonal ska bedöma vilka som är värda att räddas och vilka som ska skickas hem direkt.

Sveket mot svenskarna – Eivor, 84, pantar burkar för att kunna köpa mat

INRIKES. Många pensionärer klarar sig inte på sina låga pensioner, utan måste panta tomburkar för att kunna köpa mat. Eivor, 84 år, är en av dem.

88-årig man bor i sin bil – får ingen hjälp av kommunen — uppdaterad

SVEKET MOT SVENSKARNA. Den gamle mannen Rolf Hansson, 88 år, som lever i sin bil nekas hjälp från Trelleborgs kommun med att finna ett nytt boende, samtidigt som det verkar finnas outtömliga resurser för främlingar från fjärran länder.

S-pamp försvarar gratis körkortsutbildning på arabiska åt ”nyanlända”

DISKRIMINERING. Oskarshamns kommun tillhandahåller gratis körkortsutbildning på arabiska till tolv ”nyanlända” kvinnor, samtidigt som flera äldreboenden i kommunen lagts ner. Insatsen försvaras av den socialdemokratiske kommunpampen Andreas Erlandsson (S).

Sverige marknadsförs som bidragsland av staten

MASSINVANDRINGEN. Svenska institutet marknadsför på den statliga hemsidan sweden.se Sverige som ett välfärdsland dit invandrare kan komma för att få generösa bidrag. Sajten finns på flera språk och nås via de svenska ambassadernas hemsidor.