SANDVIKEN. En kvinnlig pensionär med rullator fick hjälp av en yngre kvinna när hon ramlade i centrala Sandviken på måndagseftermiddagen. På vägen hem fick kvinnan hjälp av en man som senare skulle både råna henne och tafsa på hennes bröst.

Under måndagseftermiddagen trillade en kvinnlig pensionär i 65-årsåldern med sin rullator utanför Mulligans Pub i centrala Sandviken. En kvinna var snabbt på plats och kunde hjälpa den äldre damen upp. När den hjälpsamma kvinnan gick dök plötsligt en man upp som erbjöd sig att hjälpa pensionären hem till bostaden.

Väl framme vid bostaden bad kvinnan mannen att gå, vilket han sedermera gjorde. Innan det tog han dock kvinnans nycklar och plånbok och rånade henne på kontanter. Inte nog med det utan mannen passade även på att tafsa på hennes överkropp och bröst innan han försvann.

— Det handlar om grov stöld och sexuellt ofredande. Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med vittnen till händelsen, speciellt den kvinna som hjälpte till utanför Mulligans, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävlepolisen.

Polisen har fått tag på ett antal vittnen och kommer att höra dessa under dagarna. Dock är man förtegen om signalement på mannen.

— Det behåller vi för oss själva än så länge. Vi vill i första hand komma i kontakt med vittnen, säger Hedström.

Händelsen rubriceras grov stöld och sexuellt ofredande.

Källa:
Kvinna överfölls när hon föll med rullatorn


  • Publicerad:
    2016-08-10 19:00