KARLSTAD. En äldre dam kände sig otrygg efter att hennes son blivit överfallen och misshandlad och bestämde sig därför för att köpa pepparspray. Nu har hon av Karlstads tingsrätt dömts för vapenbrott.

Pensionär

En äldre dam nära 70-årsåldern kände sig så otrygg att hon bestämde sig för att köpa en pepparspray. Detta efter att hennes son för tre år sedan blev överfallen och utsatt för misshandel. Den äldre kvinnan befann sig i februari i år på Rådhustorget i Karlstad och blev då gripen av en väktare som la märke till att hon hade med sig en behållare innehållande försvarsspray.

Det uppdagades att den pepparsspray som den äldre kvinnan införskaffat var köpt i Norge och därmed olaglig att bära i Sverige, något som hon inte visste om. Trots att kvinnan är nära 70 år gammal och försökte förklara omständigheterna kring det hela och att hon kände sig mycket otrygg valde Karlstads tingsrätt att döma henne för brott mot vapenlagen. Detta med hänvisning till att hon inte försäkrat sig om att sprayen var laglig och inte heller kontaktat någon myndighet som kunnat ge den informationen.

Mot sitt nekande dömdes hon till 40 dagsböter á 100 kronor för vapenbrott. Hon tvingas även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Källa:
Köpte pepparsspray för att bli trygg – döms för vapenbrott


  • Publicerad:
    2016-10-25 15:30