FRIHET. Nordfront återpublicerar här en artikel från Informationskriget.se om hur viktig rätten att beväpna sig är för att folket ska kunna försvara sig mot kriminella eller mot en förtryckande regim.

En ödesdiger afton den 25 juli 1993 kunde den sydafrikanske missionären Charl van Wyk, som nyligen hade börjat bära revolver för sin egen säkerhet under oroligheterna på 90-talet,  rädda livet på väldigt många människor, då han lyckades stoppa ett halvt dussin män som med splittergranater och automatkarbiner anföll St. James Church i Kenilworth, Cape Town, Sydafrika, mitt under pågående gudstjänst. Gärningsmännens avsikt hade varit att mörda så många som möjligt av de ungefärliga tusentalet besökare som närvarade.

Gärningsmännen hade slängt in handgranater och började skjuta rakt in i bland besökarna. Charl van Wyk som befann sig längst bort i andra änden av kyrkan insåg att han måste göra något. Bara genom att skjuta två skott med sin revolver mot gärningsmännen inne i kyrkan och sedan ta sig ut och runt kyrkan där han på nytt sköt mot gärningsmännen så lyckades han få alla dessa gärningsmän att fly. Han hade haft tur och träffat en av dem med de första två skotten, trots att avståndet hade varit långt och gärningsmännen som hade blivit överraskade av motståndet missförstod situationen och hade trott att det var fler som var beväpnade, än endast denne präst eftersom de upplevde att de blev beskjutna från flera håll.

Tack vare ett vapen i händerna på en bra människa så räddades troligtvis massor av liv den kvällen.

Hör själv Charl van Wyk beskriva det hemska som hände och berätta om hjältemodiga människor som offrade sig för att rädda andra den kvällen i detta reportage från World Net Daily (WND), som även har med bilderna från kyrkan direkt efter massakern:

Flera år senare erkände en av gärningsmännen vid en av alla de sydafrikanska sanningskommissioner som hölls att de hade valt att anfalla kyrkan just för att de trodde att alla skulle vara obeväpnade där och för att det därmed skulle vara ett enkelt mål. De hade haft med sig nog med vapen, ammunition och handgranater för att döda samtliga av det tusental besökare som närvarade. Fyra stora bensinbomber skulle precis slängas in i kyrkan när Charl van Wyk besvarade gärningsmännens anfall. Det som hade kunnat bli en stor och fullkomlig massaker, blev nu istället något mycket mindre med ”bara” 11 döda och 58 skadade, allt tack vare denne vanlige man med en revolver.

Läs gärna Charl van Wyk’s bok ”Shooting Back: The Right and Duty of Self Defense” eller köp DVD:n.

Här varnar Charl van Wyk för skapandet av vapenfria zoner genom att avväpna befolkningar eller att ha förbud för folk att bära vapen.

Här kan ni läsa om samma historia berättad av WND.

I nedanstående filmklipp berättar Infowars David Knight kort historien om Charl van Wyk och för in detta i sammanhanget med terrordåden i Paris som skedde den 13 november 2015. Hur annorlunda hade det inte kunnat gå i Paris i november 2015 om människor i Europa hade haft kvar rätten att bära vapen för sitt eget försvar? Hur annorlunda hade det inte kunnat gå i London den 3 juni 2017 när tre arabiska män körde över människor med en van följt av att de därefter, under åtta långa minuter, gick runt och högg människor med stora knivar innan polis hann komma till platsen?

Här är ett filmklipp där Bruce Willis, Ice T, olika offer för vansinnesdåd, en veteran, Guvenör Jesse Ventura, Ted Nugent, Alex Jones, Mike Adams och många andra försvarar rätten för folket att bära vapen för att försvara sig mot förtryckande regimer eller mot att sådana uppstår.

Här är ett galleri där Washington Times kort beskriver och visar bilder från 11 tillfällen när bra och laglydiga människa med vapen stoppar dåliga kriminella människor med vapen.

Avslutningsvis måste ett viktigt faktum förklaras:

Vapen kommer aldrig att försvinna från ett samhälle hur hårda vapenlagarna än är. Några av världens hårdaste vapenlagar finns i Sverige och Frankrike och ändå finns det nästan dubbelt så många illegala vapen i Sverige som legala och mer än fem gånger så många illegala vapen i Frankrike som legala. [1][2] Det enda som händer när man förbjuder vapen är att de laglydiga och bra människorna, de som om de har vapen gör bra saker med dem genom att skydda sig själva och andra, blir utan vapen och möjlighet att försvara sig, medan de kriminella och dåliga människorna som ändå inte bryr sig om lagar och regler har kvar sina. Hårda vapenlagar avväpnar bra människor samtidigt som det nästan inte har någon påverkan på de kriminellas innehav av vapen.

Det enda som stoppar en dålig människa med ett vapen är en bra människa med ett vapen

Förutom att vapen är ett bra skydd mot terrorism så leder mer vapen i händerna på vanligt folk totalt sett också till en minskning av våld och brott enligt forskningen. [3] Schweiz är ett tydligt och bra exempel på att mycket vapen i händerna på vanligt folk inte leder till mycket våld som kan lyftas fram när hårda vapenlagar förespråkas med argumentet att det är den stora tillgången på vapen som gör USA så våldsamt. [4]

Glöm inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör om du uppskattar det du läser.

/Tobias Lindberg

Referenser
[1] http://www.gunpolicy.org/firearms/region/sweden
[2] http://www.gunpolicy.org/firearms/region/france
[3] https://www.gunowners.org/sk0802htm.htm
[4] http://world.time.com/2012/12/20/the-swiss-difference-a-gun-culture-that-works/


  • Publicerad:
    2017-06-06 22:49