UTRIKES. I samband med att chefen över Londons poliskår skulle diskutera det senaste terrordådet i staden passade hon på att hylla mångfalden bland offer och vittnen. ”Vi anser förstås att detta är vad som gör vår stad så fantastisk”, förklarar hon.

Trots den senaste tidens många brutala terrordåd är Londons polischef Cressida Dick optimistisk över sin stad, med tanke på all ”mångfald”.

Under natten till den 4 juni körde en vit skåpbil in i en folkmassa på London Bridge. Tre rasfrämlingar, iklädda fejkade bombbälten, klev sedan ur bilen och fortsatte attacken urskillningslöst genom att hugga ner slumpmässigt utvalda offer och slutade inte för än polisen sköt ihjäl dem.

Dådet är bara det senaste i en rad attacker som utförts av rasfrämlingar i Storbritannien och detta har fått personer inom det brittiska etablissemanget att ta varje givet tillfälle att offentligt påpeka hur viktig deras närvaro är i landet.

Senast i raden är högsta chefen för Londonpolisen [”commissioner of London’s Metropolitan Police”, reds. anm] Cressida Dick. I ett uttalande menar hon att dådet var ”otroligt ledsamt”, men menar samtidigt att mångfalden bland offren trots allt är positivt. Hon menar till och med att även ”brittiska” Londonbor har olika etniciteter.

— Vad gäller ögonvittnen som vi har talat med hittills, av ungefär 300 personer, återfinns ungefär 20 olika ursprungsländer. Och Londons brittiska befolkning kommer från alla slags bakgrunder och alla slags trosuppfattningar och etniciteter, förklarar Dick.

Hon fortsätter också att uttala sig å Londonbornas vägnar när hon säger:

— Vi anser förstås att detta är vad som gör vår stad så fantastisk. Det är en plats som för det mesta är otroligt integrerad och det är mångfalden som ger oss styrka.

— London är en otroligt motståndskraftig stad. London går vidare. Londonpolisen går vidare. Och Londonborna kommer att vara ute och ränna ikväll igen, avslutar Dick optimistiskt.

Källa:
Met Police Chief: Attack Victims Show Off Diversity Which Makes London So Great


  • Publicerad:
    2017-06-11 13:00