STORBRITANNIEN. En Millwall-supporter blev i somras kändis efter att med sina bara händer ha kämpat mot tre knivbeväpnade terrorister i London. Nu har han dömts för två fall av ”rasism”.

Roy Larner.

Det var i somras som tre knivbeväpnade muslimer gick till attack mot Londonbor vid London Bridge. När de gick in på restaurangen Black & Blue stötte de dock på motstånd i form av Millwall-supportern Roy Larner, som kämpade mot terroristerna med sina bara händer och blev hjälteförklarad.

Nu har Larner dömts till fängelse i två månader samt 50 pund i böter för två fall av ”rasistattacker”. Den första incidenten som Larner döms för är att han ska ha gått till ledamoten för det lokala Labourpartiets kontor och sagt att Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan inte ens borde befinna sig inom landets gränser. Han ska också ha kallat Khan och andra muslimer för ”skräpfolk”.

Den andra incidenten som han döms för är att han råkade i en häftig ordväxling med så kallade ”antirasister” när han var ute och rastade sina hundar. Den eldiga debatten ska ha handlat om USA:s president Donald Trump och Brexit. Han ska då ha spottat mot en svarthyad människa som fotograferade honom, vilket anses vara ett ”rasistiskt brott” enligt domstolen.

Ursprungligen publicerad på Vastarinta.


  • Publicerad:
    2018-02-04 09:00