UTRIKES. En kvinnlig journalist från den högerkonservativa nyhetssidan Breitbart har fått sparken efter att hon la upp ett islamkritiskt meddelande på Twitter som en reaktion på terrorangreppen i Storbritannien.

Det var i samband med terrorangreppet vid London Bridge som den unga Breitbart-journalisten Katie McHugh la upp följande mening på hennes privata Twitter-konto:

Det skulle inte ske dödliga terrorangrepp i Storbritannien om det inte bodde muslimer där. #LondonBridge

Twitter-meddelandet ledde inte helt överraskande nog till starka reaktioner från politiskt korrekta meningsmotståndare men budskapet visade sig också vara för hårt för hennes arbetsgivare, den högerkonservativa nyhetssidan Breitbart, som valde att ge McHugh sparken. McHugh har dock stått på sig och vägrar be om ursäkt eller ta avstånd från det hon skrev och meddelandet ligger än idag kvar på hennes Twitter-konto.

Till nätsidan WeSearchr, som har startat en insamlingskampanj för den numera arbetslösa journalisten, säger hon:

— Breitbart News sparkade en medarbetare som talar ärligt om islam och muslimsk invandring. Om det inte finns muslimer i London, kommer det inte att ske muslimska terrorangrepp, punkt. Jag sa ingenting galet. Som president Donal Trump säger: ’Om vi inte blir smarta, blir det bara värre’.

Källa:
Journalist fikk sparken for islamkritisk Twitter-melding


  • Publicerad:
    2017-06-15 13:30