LONDON. En gata utanför den tomma syriska ambassaden vid Belgrave Square i London fylldes under tisdagen med demonstranter och muslimska ledare som kräver ett islamskt kalifat i Syrien.

"Nej till förtryck - ja till kalifat!"

”Nej till förtryck – ja till kalifat!”

Demonstrationen var ett alternativ till en officiell demonstration som som hölls med budskapet att få ett slut på blodbadet i Syrien utanför Downing Street, och som arrangerats i samband med att den syriska armén är i färd med att vinna det fem år långa kriget mot islamistiska terrorister i landet. Under flera av talen ska man ha kunnat höra hur demonstranterna uttrycker missnöje över att USA med allierade inte har lyckats besegrad Assad-regeringen.

Vidare ska man under talen, som varade näste en timme, ha hört folkmassan ropa ”Allahu Akbar” och jublat åt personer som uttryckt en önskan om ett globalt islamiskt kalifat. En poet som inbjudits till att hålla ett tal ropade bland annat: ”Vi kräver ett kalifat som ska städa upp dessa gator!”.

Publikhavet var i stor grad segregerat mellan män och kvinnor, där merparten av kvinnorna var iförda heltäckande muslimska kläder.

London 2016.

London 2016.

Enligt nättidningen Breitbart var det bland annat en demonstrant som viftade med en Talibanflagga medans andra bar plakat av Hizb ut-Tahrir, som är en grupp med målet att ombilda Storbritannien till ett kalifat.

Det är oklart exakt vem eller vilka som organiserade demonstrationen.

Se ett filmklipp från demonstrationen nedanför:

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källa:
WATCH: British Muslims Gather in Show of Strength to Demand Caliphate


  • Publicerad:
    2016-12-17 12:30