STORBRITANNIEN. Organisationen har ”ingen plats i ett Storbritannien som arbetar för alla”, säger inrikesministern.

National Action under ett torgmöte.

National Action under ett torgmöte.

I Finland vill statsministern förbjuda Nordiska motståndsrörelsen, men det var i Storbritannien som förbudet mot en nationell opposition kom först. Motiveringen är densamma som hos den finske statsministern – att det rör sig om en ”rasistisk rörelse”. Att vara en sådan tycks nu klassas som terrorism i Storbritannien.

Brittisk mainstream-media kände till förbudet innan det ens hade blivit offentliggjort och skrev den 27 november att den nationalsocialistiska organisationen National Action skulle förbjudas. National Actions grundare Benjamin Raymond skrev ett svar under gårdagen, som publicerades på Daily Stormer, att han trodde att det rörde sig om en falsk nyhet. I artikeln framkommer att den judiske Labour-politikern Ian Austin var källan till artikeln på Sunday Times, som först skrev om det nu offentliggjorda förbudet, och att det var den judiske politikern som först tog upp saken i det brittiska underhuset.

amber-ruddBeslutet att förbjuda National Action kom idag. Storbritanniens inrikesminister, konservativa Tories-politikern Amber Rudd, talade om att beslutet att förbjuda National Action grundar sig på att de har fel åsikter – att organisationen är ”rasistisk, antisemitisk och homofobisk” samt att nationalsocialismen är en ”vidrig ideologi” som hon inte delar.

— National Action är en rasistisk, antisemitisk och homofobisk organisation som rör upp hat, glorifierar våld och för fram en vidrig ideologi, och jag kommer inte att stå för det,  säger hon.

— Den har ingen plats i ett Storbritannien som arbetar för alla, tillägger Rudd och antyder att det är brottsligt att vara emot mångkultur och massinvandring.

Vad exakt som gör National Action till en brottslig organisation framgår inte av brittisk media och några detaljer på beslutet har ännu inte offentliggjorts. Klart är dock att det handlar om ett organisationsförbud och att National Action nu är terroriststämplat. Förbjudet träder i kraft på fredag och då blir det olagligt att delta i eller stödja National Actions verksamhet.

Förbudet gör det straffbart att tillhöra organisationen, anordna möten till stöd för organisationen eller bära kläder eller andra attiraljer som ”väcker skälig misstanke om medlemskap eller stöd av en förbjuden organisation”.

För två veckor sedan talade Amber Rudd

För två veckor sedan talade Amber Rudd på en Israel-UK Policy-konferens, som arrangerades av den judiska tankesmedjan Britain Israel Communications and Research Centre. På konferensen gav hon uttryck för oro över att nationella organisationer blivit mycket sofistikerade i sin rekrytering på sociala medier och lovade att ”bekämpa hatet”.

Efter det islamistiska terrordådet i London 2005 skärptes Terrorism Act 2000, den kontroversiella brittiska terroristlagen som kom till efter 9/11. Lagen ger inrikesministern rätt att upprätta en lista över organisationer som anses vara ”engagerade i terrorism”. Efter att ursprungligen ha varit tänkt att bekämpa islamsk terrorism och förhindra massmord på brittisk mark har den nu kommit att användas mot organisationer som rör upp ”hat” och bärs fram av en ”vidrig ideologi”.

National Action uppger att man kommer att överklaga beslutet. Nordfront följer utvecklingen.

Källor:
Far-right group National Action to be banned under terror laws
National Action Officially Banned!


  • Publicerad:
    2016-12-12 23:50