STORBRITANNIEN. Fyra tjänstgörande soldater greps under måndagen, de är misstänkta för att tillhöra den förbjudna nationalsocialistiska organisationen National Action.

Organisationen National Action förbjöds av det brittiska etablissemanget förra året efter att man klassat organisationen som en terrorgrupp. Bland anledningarna till att organisationen förbjöds återfinns ett inlägg på Twitter, där ett konto tillhörande gruppen skämtade om folkförrädarpolitikern Jo Cox som dödades av en frustrerad engelsman, samt att organisationen anordnat årliga träningsläger där aktivister har övat kampsport och lärt sig överlevnadskunskaper.

Fyra tjänstgörande soldater mellan 22 och 32 år greps under måndagen misstänkta för att tillhöra National Action. En talesman för militären berättar att gripandena skedde som ett resultat av en polisundersökning med militärens stöd. Soldaterna greps i Brecon, Ipswich och vid flygbasen RAF Akrotiri på Cypern. En talesman för polisen menar att männen gripits under Section 41 av Terrorism Act 2000, då de misstänks vara medlemmar i National Action.

Att bryta mot Terrorism Act 2000, genom att tillhöra eller uttrycka stöd för National Action, kan leda till uppemot ett tioårigt fängelsestraff. Individer som inte begått några terrordåd anklagas därmed för terrorbrott på grund av att de påstås tillhöra en grupp som terrorstämplades trots att den aldrig genomfört terrordåd.

Källa:
Neo-Nazi arrests: National Action suspects are in the Army


  • Publicerad:
    2017-09-06 20:30