ANARKOTYRANNI. En medgrundare till den brittiska nationalsocialistiska grupperingen National Action åtalas för terroristbrott – för att ha fortsatt som medlem efter att organisationen förbjöds år 2016.

Benjamin Raymond, 31, från Swindon var med och grundade den brittiska nationalsocialistiska organisationen National Action 2013.

Han står nu på två punkter åtalad för terroristbrott. I åtalet uppges han:

* ha förblivit medlem i organisationen efter att den förbjöds i december 2016.

* ha belagts med ”innehav av dokument användbara för en terrorist”.

National Action bildades 2013 men olagligförklarades tre år senare i samband med att den klassificerades som en terroristorganisation.

Inrikesministern: ”De har en vidrig ideologi.
När förbudet tillkännagavs i december 2016 klargjorde Storbritanniens dåvarande inrikesminister, den konservativa Tories-politikern Amber Rudd, att beslutet att förbjuda National Action grundar sig på deras åsikter – att organisationen är ”rasistisk, antisemitisk och homofobisk” samt att nationalsocialismen är en ”vidrig ideologi” som hon inte delar.

— National Action är en rasistisk, antisemitisk och homofobisk organisation som rör upp hat, glorifierar våld och för fram en vidrig ideologi, och jag kommer inte att stå för det, förklarade hon.

— Den har ingen plats i ett Storbritannien som arbetar för alla, tillade hon och antydde att det är brottsligt att vara emot mångkultur och massinvandring.

Nationalsocialismen kommer att överleva allt.
Så här kommenterade National Action då förbudet i ett officiellt uttalande:

…Nationalsocialismen kommer att överleva allt, vi känner till förtryck, vi bildades under förtryck – i ett system, där nationella utsätts för våld av staten och våldsvänstern. kunde endast vi frodas. Med fast övertygelse som styrka tog vi smällarna och adapterade tills vi fostrat en styrka bestående av de mest dedikerade politiska aktivisterna i Storbritannien. Massorna består av individer som är fegisar tills de kan framträda i tillräckligt stor numerär och leds av de få modiga – sådan är var revolutions historia…

Den nu brottsanklagade Benjamin Raymond förhördes den 20, 21 och 22 april av West Midlandspolisen vid Wiltshires polisstation. Han åtalades dessförinnan – och rättegången kommer att äga rum vid Wiltshires domstol den 28 april.


  • Publicerad:
    2021-04-23 16:15