LYCKSELE. Fjällsjö Nyheter har rapporterat om att ett femtiotal ”bosättare” (främlingar) i Lycksele under söndagens samlades för att demonstrera till stöd för terrorgrupper i Syrien.

Ett 50-tal bosättare i Lycksele samlades under söndagen i centrala Lycksele för att demonstrera mot Syriens återerövring av östra Aleppo, som under flera års tid ockuperats av till största delen utländska islamistiska terrorister. Samtidigt demonstrerade den omringade islamistiska civilbefolkningen i östra Aleppo MOT fred och humanitär hjälp från FN.

Ett 50-tal arabiska bosättare demonstrerade under dagen i centrala Lycksele till stöd för de våldsbejakande extremister som hållit Syriens största stad Aleppo i ett järngrepp de senaste åren.

Extremisterna i östra Aleppo, som är saudireligiösa islamister och till största delen styrs av al-Qaida i Syrien (som numera kallas Jabhat Fateh al-Sham) har med stöd av bland andra Sveriges regering belägrat och bombat den mer västerländskt sinnade civilbefolkningen i västra Aleppo under flera års tid.

Men nu håller terroristerna på att själva dödas och därför har regimmedia i Sverige startat en kampanj där man kallar ut folk på gatorna. Argumentet är att ”civila” plötsligt måste skyddas.

Samtidigt demonstrerade den våldsbejakande extremistiska civilbefolkningen i östra Aleppo MOT att ta emot humanitärt bistånd. Budskapet var att biståndet var en konspiration och att tron på Allah skulle leda till seger och ett nytt islamistiskt Syrien styrt av Sharia-lagar. Civila som intervjuas hävdar dessutom att all utländsk hjälp till dem måste gå via de islamistiska terroristerna.


Den sunni-islamistiska civilbefolkningen demonstrerar MOT humanitär hjälp till Aleppo.

Mannen som intervjuas identifierar sig med ”al-Sham”. al-Sham är arabiska och kan översättas med Levanten, men med al-Sham kan också menas Jabhat Fateh al-Sham som är det nya namnet på al-Nusra, vilket tidigare var det lokala namnet på al-Qaida i Syrien. Alternativt kan menas någon al-Qaida allierad terrorgrupp som den Tjetjenskledda Ansar al-Sham eller den Saudiledda Ahrar al-Sham, vilka båda utgör delar i den Saudikontrollerade terrorgruppen Islamiska Fronten.

Samtidigt som demonstrationen i Lycksele hölls firade sekulära Aleppo-bor segern över terroristerna och sina islamistiska grannarna i östra Aleppo.

Under 2013 kontrollerade al-Qaida 70 procent av Aleppo och belägrade då västra Aleppo och dess 2 miljoner icke-islamistiska civila. Detta utan att någon journalist eller politiker i Sverige krävde att terroristerna skulle upphöra med massmorden eller att humanitär hjälp skulle skickas till de civila som belägrades och mördades av terroristerna.

Se civilbefolkningen i västra Aleppo fira stadens befrielse nedan:

Ursprungligen publicerar på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2016-12-20 18:40