SYRIEN. En video visar hur en kvinnlig journalist avslöjade gammelmedias lögner om inbördeskrigen i Syrien under en presskonferens som arrangerades av FN.

Det var under en presskonferens som arrangerades av FN den 9 december i år som den kanadensiska journalisten Eva Bartlett kunde avslöja hur medierna i väst ljuger om situationen i Aleppo och om inbördeskrigen i Syrien de senaste fem åren. Hon påpekar bland annat att källorna som används av medierna i väst inte är trovärdiga och att president Bashar al-Assad, i motsatt till vad västliga medier har skapat en bild av, har stort stöd bland sin egen befolkning i landet.

Inbördeskrigen i Syrien, som har lett till en gigantisk ström av flyktingar ut ur landet, har i stor grad orkestrerats av USA och deras allierande Saudiarabien, Israel och Turkiet genom att finansiera så kallade moderata rebeller som under den senaste tiden visat sig vara kopplade till terrorgrupper som Al-Qaida och IS.

Den militära konflikten har lett till att miljoner människor flytt och har samtidigt öppnat upp möjligheten för ekonomiska migranter, lyckosökare och potentiella terrorister från andra arabiska nationer och Nordafrika att ta sig till den europeiska kontinenten under falska premisser som till exempel ”ensamma minderåriga flyktingar”.

Se ett kort klipp från presskonferensen nedanför:

Källa:
Løgner om konflikten i Syria avslørt av canadisk journalist


  • Publicerad:
    2016-12-16 11:10