CHUTZPAH. Den judiske journalisten Gersh Kuntzman har i en artikel som publicerades i den vänstervridna New York Daily News hyllat mordet på den ryske ambassadören Andrei Karlov och dessutom kallat Vladimir Putin för en ”mordisk diktator”.

kuntzman

Gersh Kuntzman.

Det var i måndags som Rysslands ambassadör i Turkiet Andrei Karlov mördades i samband med att han höll ett tal vid invigningen av en konstutställning i den turkiska huvudstaden Ankara. Mördaren var en ung polisman vid namn Mevlut Mert Altintas som i samband med dådet skrek islamistiska slagord och krävde hämnd för terroristernas militära förluster i den syriska staden Aleppo.

Bara en dag efter det brutala mordet skrev den judiske journalisten Gersh Kuntzman en artikel i USA:s fjärde största dagstidning New York Daily News där han försvarar Altintas dåd. Kuntzman menar bland annat att det inte är korrekt att kalla mordet för ett terrordåd och att Altintas inte var en terrorist utan en soldat. Vidare menar han också att Karlov inte var diplomat utan även han en soldat ”i Putins armé”. Slutsatsen han vill dra är således att det varken handlar om mord eller terrorism, utan om en soldat som dödar en annan – en handling som alltså inte är brottslig.

Inte terrorist utan soldat, enligt Kuntzman.

Inte terrorist utan soldat, enligt (((Kuntzman))).

Han jämför även dådet med mordet på den tyske diplomaten Ernst vom Rath, som 1938 mördades av en juden Herschel Grynszpan vid Tysklands ambassad i Paris. Kuntzman anser förstås att vom Rath förtjänade att dö, eftersom han var ett offentligt ansikte för det han kallar för Adolf Hitlers ”folkmord, antisemitism och kommande globala aggressioner”.

På samma sätt menar Kuntzman att Karlov förtjänade att dö för att han ”normaliserar” president Vladimir Putin och är ”ansiktet utåt för den mordiska diktatorns krigsbrott ute i världen och förtryck hemmavid”. Dessutom har han enligt Kuntzman gjort sig skyldig till att ha försökt ”minska spänningarna” över det han benämner som ”Rysslands övergrepp i Syrien”.

Många utanför den amerikanska judisk-liberala pressen har uttryckt både förvåning och avsky över att en så etablerad tidning som New York Daily News tillåter en av sina skribenter att öppet hylla mordet av en diplomat. Den irländske journalisten Bryan MacDonald skriver exempelvis i Russia Today:

Så, vi har alltså en amerikansk skribent som hyllar mord på ryssar. Samtidigt försätter pajasen alla diplomater i fara såsom fritt villebråd vad gäller lönnmord. Med hans logik kan man exempelvis hävda att ifall USA:s ambassadör i Afghanistan eller Irak blev skjuten, så skulle Daily News berätta för oss att det kan rättfärdigas som ett svar på USA:s aggresioner gentemot dessa länder.

Jonas E. Alexis på Veterans Today skriver:

Kan ni tänka er upproret bland den neokonservativa maffian ifall någon rysk tjänsteman eller någon rysk media såsom Russia Today hade applåderat lönnmordet på en amerikansk diplomat? Skulle inte de åberopa konspirationsteorier som menar att Ryssland kör med dubbelspel? Trots detta tillåter New York Daily News Kuntzman att säga vidriga saker om en rysk diplomat utan konsekvenser.

Gersh Kuntzman gjorde sig ett namn redan i somras när han påstod sig få posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) av att provskjuta automatvapnet AR-15. Han menade bland annat att den ”kändes som en bazooka och lät som en kanon” och att det hela var ”mycket farligt”. En video började då cirkulera på Youtube där Kuntzmans upplevelse av skjutbanan hånades:

Många ifrågasätter nu hur en person som säger sig få psykiska besvär av att bara provskjuta ett vapen kan hylla en terrorist som lönnmördar en ambassadör genom att skjuta honom bakifrån.

Tidningen New York Daily News som publicerat artikeln där han hyllar mordet både ägs och drivs av juden Mortimer Zuckerman.

Källor:
Assassination of Russian Ambassador Andrei Karlov was not terrorism, but retribution for Vladimir Putin’s war crimes
American journalists who ’danced’ on Russian Ambassador’s grave have no shame
New York Daily News and ISIS are happy about assassination of Russian ambassador Andrey Karlov
Jewish Journalist Claims He Got PTSD From Firing AR-15


  • Publicerad:
    2016-12-22 20:00