KANADA. På söndagskvällen dödades sex personer och åtta skadades vid en attack mot en moské i Québec.

I den kanadensiska staden Québec befann sig under söndagskvällen uppemot hundra personer för kvällsbön i moskén Québec City Islamic Cultural Center när två svartklädda män stormade lokalen och började skjuta på besökarna med handeldvapen.

I attacken dödades sex personer och åtta skadades, varav sex allvarligt. Tungt beväpnad polis ska ha kommit till platsen strax efter och en misstänkt gärningsman kunde gripas i anslutning till moskén medan en annan greps några kilometer bort.

Moskén ska enligt uppgift ha utsatts för trakasserier under en tid innan dådet.

— De beskrivs som enskilda handlingar, men var är budskapet? Vi har hittat ett grishuvud utanför, de har målat på väggarna. Vi kallade det för fristående händelser, men i dag blev vi dödade, säger Mohammed Yangui som är chef över moskén.

Det är ännu oklart vilka gärningsmännen är och vilka motiv som ligger bakom men Kanadas premiärminister Justin Trudeau kallade händelsen för ”terrorattack” i ett uttalande.

Sveriges statsminister Stefan Löfven fördömer också attacken på Twitter och menar att hans tankar går ”till offren, deras familjer och det kanadensiska folket”.

Källa:
Flera döda i skjutning i moské i Kanada


  • Publicerad:
    2017-01-30 11:40